Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sudanski zrakoplov s 87 putnika otet u Darfuru, sletio u Libiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudanski putnički zrakoplovi otet je nakon polijetanja iz ratom zahvaćenog područja Darfura te je bio prisiljen sletjeti u Libiju, izvijestili su arapski mediji i libijske vlasti, a egipatska novinska agencija MENA prenijela je kako su zrakoplov otela četvorica muškaraca.

Arapska satelitska tv-mreža Al-Jazeera izvijestila je da se u zrakoplovu, koji pripada privatnom lokalnom zrakoplovnom operatoru, nalazi 87 putnika.

Pročitajte i ovo Avion Scandinavian Airlinesa avion s 90 putnika VIDEO Mučan incident prilikom slijetanja: Jak vjetar odbacio avion, iz motora frcale iskre Slika nije dostupna Vlast zataškala Vojnici silovali preko 200 žena i djevojčica: 'Ubile ste jednog od nas, pokazat ćemo vam pakao'

Među putnicima su tri visoka člana bivšeg darfurskog pobunjeničkog pokreta. Oni su bili u skupini koja je 2006. s vladom potpisala mirovni sporazum, rekao je glasnogovornik skupine za Reuters.

Zrakoplov je letio iz glavnoga grada Darfura Nyale za Kartum. Nakon što je skrenut s rute, egipatske su vlasti odbile dati dopuštenje za njegovo slijetanje te je zrakoplov bio prisiljen nastaviti let prema Libiji, prenijela je Al-Jazeera. Glasnogovornik Sudanskog civilnog zrakoplovstva Abdel Hafiz Abdel Rahim potvrdio je da je "zrakoplov otet" te kako se "vjeruje da je trenutačno u Libiji".

Libijsko civilno zrakoplovstvo potvrdilo je informaciju prema kojoj je zrakoplov sletio u zračnu luku Kufrah, na jugoistoku zemlje. Libijci su dopustili slijetanje pilotima zrakoplova, strahujući kako bi im moglo ponestati goriva, rekli su za Reuters iz libijskog civilnog zrakoplovstva. Doznaje se da je zrakoplov u vlasništvu privatnog zrakoplovnog prijevoznika sa sjedištem u Kartumu, Sunaira.

Egipatska novinska agencija MENA izvijestila je, pozivajući se na predstavnike Sunaira da su zrakoplov otela četiri muškarca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene