Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Studenti traže da se Mladića proglasi mrtvim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisna organizacija studenata Pravnog fakulteta podnjela je inicijativu da se Ratka Mladića proglasi mrtvim, piše 'Glas javnosti'.

Prema riječima predsjednika te organizacije Igora Marinkovića, stećeni su zakonski uvjeti za proglašenje jednog od najtraženijih bjegunaca mrtvim, jer ga pet godina nitko nije vidio. 

Pročitajte i ovo Josip Grubeša, ministar pravde BiH ako hrvatska odbaci zamolnicu Ministar pravde BiH o zamolnici i optužbama za ratne zločine: "Moglo bi se dogoditi da se raspiše tjeralica za njima" Josip Salapić zbog operacije bljesak Ministarstvo pravosuđa o zahtjevima iz BiH: Ne radi se o optužnicama već o zamolnici za međunarodnu pravnu pomoć

'Drugom općinskom tužiteljstvu podnjeli smo zahtjev 31. listopada da se Ratko Mladić proglasi mrtvim. Postupak je jednostavan, u medijima se objavi oglas i ako se Mladić ne pojavi ili se ne pojavi netko tko sa sigurnošću može reći gdje se on nalazi, te kada ga je posljednji put vidio, on službeno može biti proglašen mrtvim.' 

Marinković je izjavio kako je Mladić najveća prepreka i 'uvjet svih uvjeta', a kako se mnogi političari 'vade' na njega. Studenti smatraju kako zbog toga postoje i pravni razlozi da se jednog od najtraženijih bjegunaca proglasi mrtvim. 

'Sada čekamo potez Tužiteljstva. Ukoliko ne započnu proces proglašenja smrti, započet ćemo ga mi.' kaže Marinković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene