Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezavisna organizacija studenata Pravnog fakulteta podnjela je inicijativu da se Ratka Mladića proglasi mrtvim, piše 'Glas javnosti'.


Prema riječima predsjednika te organizacije Igora Marinkovića, stećeni su zakonski uvjeti za proglašenje jednog od najtraženijih bjegunaca mrtvim, jer ga pet godina nitko nije vidio. 

Vezani članci Milan Kujundžić Iz Sabora potvrdili da je Kujundžić tražio aktiviranje saborskog mandata Marko Pavić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Ministar Pavić se oglasio nakon zahtjeva Ustavnog suda: "Vlada je dužna informirati građane"

'Drugom općinskom tužiteljstvu podnjeli smo zahtjev 31. listopada da se Ratko Mladić proglasi mrtvim. Postupak je jednostavan, u medijima se objavi oglas i ako se Mladić ne pojavi ili se ne pojavi netko tko sa sigurnošću može reći gdje se on nalazi, te kada ga je posljednji put vidio, on službeno može biti proglašen mrtvim.' 

Marinković je izjavio kako je Mladić najveća prepreka i 'uvjet svih uvjeta', a kako se mnogi političari 'vade' na njega. Studenti smatraju kako zbog toga postoje i pravni razlozi da se jednog od najtraženijih bjegunaca proglasi mrtvim. 

'Sada čekamo potez Tužiteljstva. Ukoliko ne započnu proces proglašenja smrti, započet ćemo ga mi.' kaže Marinković.