Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izdane su tjeralice za dvojicom Amerikanaca optuženih za krađu dijelova tijela djece i odraslih iz muzeja najveće tajlandske bolnice. Dijelovi tijela trebali su završiti u Las Vegasu.


Ryan Edward McPherson i Daniel Jamon Tanner ispitani su od strane tajlandske policije, no svejedno su već uspjeli napustiti tu zemlju. Policiji su rekli da su 'pošiljkama s ljudskim dijelovima tijela samo htjeli šokirati prijatelje'.

Vezani članci Piton Šest metara i 100 kilograma čistog straha: Jedva uspjeli obuzdati ogromnog pitona, ali su sve snimili Pijavica Pijavica se pojavila iz vedra neba i počela sijati kaos u malom mjestu

A kako je sve otkriveno? Radnici DHL-a, prilikom skeniranja paketa, primjetili su nešto čudno za što se ispostavilo da su dijelovi ljudskih tijela. Radilo se o pet kutija: u jednoj je bila glava od bebe, u drugoj bebina lijeva noga koja razrezana na tri dijela. Ostale tri su imale srce odrasle osobe i dijelove kože, javlja CNN.

Dijelovi tijela nalazila su se u muzejskom dijelu (forenzike i anatomije) najveće tajlandske bolnice Siriraj. Video snimke nadzornih kamera pokazale su da su upravo Amerikanci bili u Muzeju bolnice. No ne vidi se trenutak krađe.

FOTO Pogledajte artiljeriju okrutne Islamske države

Sud je naredio uhićenje dvojice Amerikanaca kojima prijeti do 7 godina zatvora ili kazna od 15.000 američkih dolara. No muškarci su već uspjeli napustiti zemlju i otići u Kambodžu. U slučaj se uključio i Interpol.

Bizarno otkriće nije jedino takvo u Tajlandu. Naime, još 2010. u jednom budističkom hramu u Bangkoku pronađeno je 2.000 ilegalno abortiranih fetusa. A dijelovi dječjih tijela mogu se kupiti na crnom tržištu. Naime, neki Tajlanđani prakticiraju crnu magiju i vjeruju u supermoći dijelova dječjih tijela ako ih prilikom svojih obreda koriste redovnici ili oni koji se bave crnom magijom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook