Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u oslobođenom gradu

VIDEO Kuće sravnjene sa zemljom, tijela najmanje 20 muškaraca leže ostavljena na cesti: "Imali su bijele zavoje, kako bi pokazali da nisu naoružani"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinci su ušli u Buču, grad nedaleko Kijeva. Zatekli su stravične prizore u mjestu koje je sravljeno sa zemljom.

"Ukrajinske snage ponovno su preuzele kontrolu nad cijelim teritorijem regije Kijev", objavila je u subotu navečer zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hanna Malyar. "Irpin, Buča, Gostomel i cijela Kijevska regija – oslobođeni su od osvajača", napisala je.

Pročitajte i ovo Rusi trpe posljedice ukrajinskih napada rastu cijene Ukrajinci novom taktikom osiromašuju Ruse, nova meta pokazala se posebno učinkovitom Francuska vojska Opasna predviđanja Europska sila otvoreno se priprema za rat, jasno je i protiv koga: "Dio smo koalicije..."

No, prizori koje su ukrajinski vojnici zatekli bili su strašni. Savjetnik ukrajinskog ministra vanjskih poslova Anton Geraščenko na Twitteru je objavio snimku iz Buče za koju piše da je sravnjena sa zemljom.

"Buča prije mjesec dana - prekrasno, moderno kijevsko predgrađe. Buča sada - bombardirane i spaljene staje, kuće opljačkane do posljednje žlice ili srvnjene sa zemljom, mlade obitelji pobijene, muškarci nestali, žene silovane", napisao je Geraščenko.

Ruke im vezane

Tijela najmanje 20 muškaraca u civilnoj odjeći pronađena su u jednoj ulici uz cestu nakon što su ukrajinske snage preuzele grad od ruskih vojnika.

Dijelu muškaraca ruke su bile vezane. Tijela su razbacana na području od nekoliko stotina metara uz cestu. Barem jedna osoba imala je veliku ranu na glavi, a uzrok smrti svih bit će tek utvrđen.

Područje Buče još uvijek se raščišćava nakon što su na njega ponovno došli Ukrajinci, priopćila je Državna služba za hitne situacije. U masovnoj grobnici pokopano je gotovo 300 ljudi.

Neki u dobi od 14 godina

Anatolij Fedoruk, gradonačelnik Buče, rekao je da leševa ima na ulicama, a neki su u dobi od 14 godina. "Svi ti ljudi su upucani, ubijeni, u potiljak", rekao je Fedoruk. Mnoga tijela imala su bijele zavoje "kako bi pokazali da su nenaoružani", dodao je.

Ranije u subotu savjetnik ukrajinskog predsjednika Olekij Arestovič rekao je da su ukrajinske snage ponovo zauzele više od 30 gradova i naselja u Kijevskoj oblasti.

On je upozorio da će doći do intenzivnijih sukoba u drugom regijama. "Nemamo iluzije - i dalje predstoje teške borbe za jug, za Mariupolj, za istok Ukrajine", rekao je Arestovič

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene