Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rastu cijene

Ukrajinci novom taktikom osiromašuju Ruse, nova meta pokazala se posebno učinkovitom

Rusi trpe posljedice ukrajinskih napada
Rusi trpe posljedice ukrajinskih napada Foto: Getty Images
Zbog učestalih ukrajinskih napada na ruske naftna i plinska postrojenja, u Rusiji su porasle cijele goriva za oko 10 posto.

Ruski državljani trpe posljedice ukrajinskih napada na naftnu infrastrukturu. Cijene goriva sve više rastu, a najnovija meta Ukrajinaca postalo je skladište u regiji Kursk.

Ruski dužnosnici izvijestili su da je skladište, koje graniči s Ukrajinom, eksplodiralo nakon što je pogođeno u nedjelju rano ujutro.

"Vatrogasne brigade i hitne službe rade na mjestu incidenta", rekao je regionalni guverner Roman Starovoit u nedjelju nakon napada. Nije rekao koje je točno skladište pogođeno te kolika je njegova veličina.

Pročitajte i ovo Dmitro Kuleba Osvrnuo se na duhove prošlosti Ukrajinski ministar oštro odgovorio papi: "Naša zastava je žuto-plava, a njega pozivam da izbjegne ponavljanje pogrešaka iz prošlosti"

Taj napad je jedan u nizu ukrajinske strategije napada na naftna i plinska postrojenja diljem Rusije. Britansko ministarstvo obrane reklo je da je ta strategija prisilila Kremlj da zabrani izvoz goriva na šest mjeseci kako bi se ublažio rast cijena.

Cijene goriva u Rusiji porasle su za oko 10 posto ove godina nakon napada bespilotnim letjelicama na naftna i plinska postrojenja, uključujući i udar na glavnu infrastrukturu za izvoz kemikalija u blizini Sankt-Peterburga i rafinerije na Crnom moru i središnjoj Rusiji, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Poziv: Radovi u Samoboru - 6 Poziv Domagoja Mikića Već su mjesecima trebali normalno živjeti, a zbog teške mehanizacije do njih ne mogu hitna ni vatrogasci: "Samo si razmišljam da se njemu nešto dogodi"

Kremlj je za rast cijena okrivio fluktuacije na tržištu, ali građani i ruski energetski stručnjaci to povezuju s napadima na infrastrukturu i učinkom zapadnih sankcija.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene