Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brazilski dužnosnici strahuju da su svih 155 putnika i članova posade zrakoplova Boeing 737-800 brazilske tvrtke Gol airlines poginuli, što bi bila najteža zrakoplovna nesreća koja je ikad pogodila tu zemlju.


Helikopteri brazilskih vojnih snaga na teško pristupačnom dijelu amazonske prašume otkrili su ostatke zrakoplova koji je dan ranije iščezao nakon što je uzletio u Manausu na putu prema Braziliji i Rio de Janeriu.

Vezani članci Koronavirus u Brazilu Planiraju novu mjeru: Cijepljeni više neće morati nositi maske Slika nije dostupna VIDEO Helikopter pao na kuću, pet poginulih

Posljednja tako teška zrakoplovna nesreća u Brazilu se dogodila 1982. nad sjeveroistočnim gradom Fortalezom kada je poginulo 137 osoba.

Zamjenik predsjednika tvrtke Gol David Barioni izvijestio je da je u zrakoplovu osim brazilskih bilo i stranih državljana. 

Predsjednik Brazilskih zračnih luka Jose Carlos Pereira novinarima je rekao kako je zrakoplov vjerojatno pao u džunglu pri brzini od oko 500 km/h, dodavši kako 'pri toj brzini postoji iznimno mala vjerojatnost da netko preživi'. 

Uzrok pada zrakoplova još je nepoznat, a Pereira spominje mogućnost sudara Boeinga 737-800 s manjim privatnim zrakoplovom.