Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tek sad se zbraja prava šteta razornog potresa.


Oko stotinu zatvorenika pobjeglo je iz ekvadorskih zatvora nakon snažnog potresa koji je pogodio tu južnoameričku zemlju.

Vezani članci Zdravko Mustač (Foto: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL) Zdravku Mustaču 40 godina zbog ubojstva Stjepana Đurekovića, kaznu će služiti u Hrvatskoj Potres na Filipinima (Foto: https://www.emsc-csem.org) Petero ljudi poginulo u snažnom potresu na središnjim Filipinima: Urušile se najmanje dvije zgrade, evakuirani uredi

Vijest je na Twitteru objavio ministar pravosuđa Ledy Zuniga rekavši da ih je 30 uhvaćeno u gradu Portovieju u zapadnoj pokrajini Manabi, jednoj od najteže pogođenih.

Broj mrtvih u najsnažnijem potresu koji je u nekoliko posljednjih desetljeća pogodio Ekvador narastao je u nedjelju na najmanje 233 ljudi, a spasioci traktorima i golim rukama očajnički traže preživjele u razorenima priobalnim gradovima.

Potres jakosti 7,8 pogodio je u subotu obalu Tihog oceana, a osjetio se i oko Ekvadora koji ima 16 milijuna stanovnika izazvaši paniku.

Vlasti su pozvale stanovnike obalnih područja na evakuaciju zbog straha od plimnog vala. Prestrašeni stanovnici izašli su na ulice glavnog grada Quita, udaljenog stotine kilometara od epicentra potresa.

Potres je zabilježen na dubini od 20 kilometara i osjetio se širom zemlje. (Hina)