Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pred uredom Predsjednika danas su se skupile stotine pokušavajući provaliti u njegov ured.


Stotine prosvjednika navodno je pokušalo provaliti u administrativni ured ukrajinskog predsjednika u Kijevu, no odbile su ih snage sigurnosti koje su čuvale zgradu.

Vezani članci Kaos u Sloveniji VIDEO Kaos u Sloveniji: Protivnici epidemioloških mjera bacali baklje na Parlament, policija ih rastjerala suzavcem i vodenim topom Đuro Sessa Đuro Sessa izabran je za predsjednika Europske udruge sudaca

Prosvjednici koji traže ulazak u konferencijsku salu kako bi dali izjave pred TV kamerama još uvijek se sukobljavaju s pripadnicima Nacionalne garde, javlja agencija TASS.

Topnički udari na ukrajinske položaje: Separatisti mobiliziraju 100.000 vojnika

Prosvjednici inzistiraju na ostavkama šefova svih ukrajinskih sigurnosnih agencija - od ministra obrane do glavnog tužitelja, i to zbog nesposobnosti.

Iako postoje video zapisi ovog incidenta, doduše nije im potvrđena autentičnost, iz Ministarstva unutarnjih poslova kažu kako nitko nije pokušao ući u ured niti da je itko uhićen ili ozlijeđen.

 

Kijev od SAD-a očekuje oružja, sukobi se nastavljaju

Ukrajinske vlasti nadaju se da će konačno dobiti oružje od Sjedinjenih Država koje razmatraju tu mogućnost, a ono bi im omogućilo da se suprotstave napredovanju proruskih separatista na istoku Ukrajine gdje je u sukobima u posljednja 24 sata ubijena 21 osoba.

Prozapadne vlasti u Kijevu u utorak su najavile mjere čiji je cilj znatno ograničiti pristup Ukrajini ruskih državljana, koji od 1. ožujka neće moći koristiti svoje unutarnje putovnice, ekvivalent osobnoj iskaznici u Rusiji, da bi onamo mogli putovati.

Kada je posrijedi isporuka vojne opreme, "Ukrajina stalno pregovara sa svojim partnerima" nadajući se nekom odgovoru do kraja tjedna, a nakon niza sastanaka s američkim čelnicima, rekao je u utorak za AFP visoko pozicionirani ukrajinski diplomatski izvor koji je želio ostati anoniman.

"Nadamo se da ćemo pojedinosti dobiti nakon posjeta Kijevu krajem tjedna Johna Kerryja", a potom i sastanka predsjednika Petra Porošenka i američkoga potpredsjednika Joea Bidena na marginama Međunarodne konferencije o sigurnosti koja će se održati u Muenchenu.

Razgovarat će se isključivo o oružju za obranu, rekao je isti izvor. (Hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook