Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Donecku

Topnički udari na ukrajinske položaje: Separatisti mobiliziraju 100.000 vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kijevske vojne vlasti kažu kako su separatističke snage na području oko Donecka izvele više od sto topničkih udara na ukrajinske položaje i stambene četvrti u protekla 24 sata.

U topničkom napadu na središte Donecka u ponedjeljak je poginuo najmanje jedan civila. Ukrajinska vojska izvijestila je da je u sukobima s proruskim separatistima poginulo još pet ukrajinskih vojnika na istoku Ukrajine u protekla 24 sata.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke

Lokalne vlasti u Donecku objavile su da je u topničkim napadima na stambene objekte u gradu, koji je pod nadzorom proruskih separatista, tijekom vikenda poginulo ukupno 15 civila.

Sjeveroistočno od grada pobunjenici uz rusku potporu napadaju vladine snage u malom gradu Debalceve, strateškom željezničkom čvorištu, a borbe su se intenzivirale nakon propasti pregovora o primirju u subotu.

Ubojita pomoć - Obama će Ukrajini poslati oružje?

Kijevske vojne vlasti kažu kako su separatističke snage na području oko Donecka izvele više od sto topničkih udara na ukrajinske položaje i stambene četvrti u protekla 24 sata. Separatisti izvode topničke napade s položaja oko zračne luke koju su zauzeli prije tjedan dana.

Čelnik separatističke republike Doneck, na istoku Ukrajine, izjavio je u ponedjeljak kako se sprema sljedećih dana mobilizirati 100.000 muškaraca za borbu s ukrajinskim snagama. "Do opće mobilizacije doći će u Narodnoj republici Doneck za deset dana, predviđena je mobilizacija do 100.000 osoba", kazao je Aleksandar Zaharčenko kojega citira službena separatistička agencija DAN.

Ustanici su zaprijetili prošlog tjedna širenjem ofenzive na čitavo područje regija Doneck i Luhansk čiji je velik dio još uvijek pod nadzorom vlasti u Kijevu.

Ustanički istok, zahvaćen oružanim sukobom gotovo deset mjeseci, doživio je krvavi vikend tijekom kojeg je ubijeno pedesetak vojnika i civila dok su mirovni pregovori o prekidu vatre održani u subotu propali.

Pet ukrajinskih vojnika i sedam civila ubijeno je na istoku Ukrajine tijekom zadnja 24 sata, prema podacima koje su u ponedjeljak iznijeli Kijev i lokalne vlasti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene