Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti uragan Ului

Stotine evakuirane zbog uragana u Australiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
300 osoba evakuirano je brodom s otoka na Velikom koraljnom grebenu zbog uragana popraćenog vjetrom brzine 170 km na sat

Stotine osoba u srijedu je evakuirano s otoka u vodama ispred istočne australske obale, zbog dolaska moćnog uragana Ului, rekle su vlasti.

Pročitajte i ovo Uragan Otis Stiže Otis Poznato turističko središte na udaru apokaliptičnog uragana: Proglašena ekstremna opasnost, snaga vjetra doseže 250 kilometara na sat Uragan poharao Floridu - 1 Opasnost još nije prošla VIDEO/FOTO Uragan Idalia poharao Floridu: Val od gotovo 5 metara potopio naselje, stotine tisuća ljudi bez struje

Približno 300 osoba evakuirano je brodom s otoka Heron i Lady Elliott smještenima na Velikom koraljnom grebenu, sjeverno od Brisbanea. Ului popraćen vjetrom brzine 170 km na sat nalazi se na 1200 km od obale i trebao bi pogoditi tu zonu u subotu i nedjelju.

>>Snažan tajfun na Fidžiju: 10.000 evakuiranih

'Kretanje uragana vrlo je teško predvidjeti', upozorila je premijerka savezne države Queensland Anna Bligh. Svrstan u kategoriju 4 na ljestvici od pet razina, Ului se kreće polako i trebao bi zahvatiti australski kontinent između gradova Bowen i Gladstone. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene