Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

300 osoba evakuirano je brodom s otoka na Velikom koraljnom grebenu zbog uragana popraćenog vjetrom brzine 170 km na sat


Stotine osoba u srijedu je evakuirano s otoka u vodama ispred istočne australske obale, zbog dolaska moćnog uragana Ului, rekle su vlasti.

Vezani članci Uragan Eta približava se Floridi - 9 Uragan koji je usmrtio 200 ljudi zahvatio i Floridu, najgore tek dolazi: Vlasti pozivaju građane da napuste domove Uragan Eta poharao srednju Ameriku - 2 Poginulo najmanje 70 ljudi, uništene tisuće domova - Uragan Eta u Srednjoj Americi pretvarao ulice u blatne rijeke

Približno 300 osoba evakuirano je brodom s otoka Heron i Lady Elliott smještenima na Velikom koraljnom grebenu, sjeverno od Brisbanea. Ului popraćen vjetrom brzine 170 km na sat nalazi se na 1200 km od obale i trebao bi pogoditi tu zonu u subotu i nedjelju.

>>Snažan tajfun na Fidžiju: 10.000 evakuiranih

'Kretanje uragana vrlo je teško predvidjeti', upozorila je premijerka savezne države Queensland Anna Bligh. Svrstan u kategoriju 4 na ljestvici od pet razina, Ului se kreće polako i trebao bi zahvatiti australski kontinent između gradova Bowen i Gladstone. (Hina)