Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanci se pobunili:

'Što vam to znači da je bolje biti Francuz nego Britanac?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik britanskog premijera, Nick Clegg rekao je francuskom premijeru Francoisu Fillonu kako treba poduzeti korake da bi se umirila retorika o britanskoj ekonomiji.

Dodao je kako su primjedbe članova francuske vlade 'jednostavno neprihvatljive', piše BBC. Naime, francuski ministar financija Francois Baroin ranije je kazao kako je ekonomska situacija u Velikoj Britaniji 'vrlo zabrinjavajuća'.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Ovo je rekao nakon što je guverner francuske središnje banke Christian Noyer predložio kako Velikoj Britaniji treba prije nego Francuskoj spustiti kreditni rejting. Sličnog je stajališta bio i francuski ministar Francois Fillon u Riu de Janeiru.

>> Vodećim svjetskim bankama srezan rejting!

'Ekonomska situacija u Velikoj Britaniji je danas vrlo zabrinjavajuća i danas je, ekonomski gledano, bolje biti Francuz nego Britanac', rekao je Baroin.

Glasnogovornik britanske vlade kazao je kako je Clegg nazvao Fillona u Rio de Janeiro i tražio da objasni svoje izjave.

'Fillon je jasno rekao kako mu nije bila namjera dovoditi u pitanje britanski rejting nego naglasiti kako bi se kreditne agencije trebale više baviti ekonomskim politikama nego visinom deficita', rekao je glasnogovornik. (Agencija VLM)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene