Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamjenik britanskog premijera, Nick Clegg rekao je francuskom premijeru Francoisu Fillonu kako treba poduzeti korake da bi se umirila retorika o britanskoj ekonomiji.


Dodao je kako su primjedbe članova francuske vlade 'jednostavno neprihvatljive', piše BBC. Naime, francuski ministar financija Francois Baroin ranije je kazao kako je ekonomska situacija u Velikoj Britaniji 'vrlo zabrinjavajuća'.

Vezani članci Prosvjed u Londonu protiv Brexita (Foto: AFP) Velika Britanija nakon Brexita će strancima olakšati zapošljavanje u zdravstvenoj službi Brexit, ilustracija (Foto: AFP) Francuska: kratka odgoda Brexita da bi se raspravljalo o sporazumu premijerke May "ne dolazi u obzir"

Ovo je rekao nakon što je guverner francuske središnje banke Christian Noyer predložio kako Velikoj Britaniji treba prije nego Francuskoj spustiti kreditni rejting. Sličnog je stajališta bio i francuski ministar Francois Fillon u Riu de Janeiru.

>> Vodećim svjetskim bankama srezan rejting!

'Ekonomska situacija u Velikoj Britaniji je danas vrlo zabrinjavajuća i danas je, ekonomski gledano, bolje biti Francuz nego Britanac', rekao je Baroin.

Glasnogovornik britanske vlade kazao je kako je Clegg nazvao Fillona u Rio de Janeiro i tražio da objasni svoje izjave.

'Fillon je jasno rekao kako mu nije bila namjera dovoditi u pitanje britanski rejting nego naglasiti kako bi se kreditne agencije trebale više baviti ekonomskim politikama nego visinom deficita', rekao je glasnogovornik. (Agencija VLM)