Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S privatne adrese

State Department objavio posljednji niz emailova Hillary Clinton

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljen je posljednji niz emailova koje je od 2009. do 2013. s privatne adrese slala tadašnja državna tajnica Hillary Clinton.

State Department objavio je u ponedjeljak navečer posljednji niz poruka elektroničke pošte koju je od 2009. do 2013. s privatne adrese slala tadašnja državna tajnica Hillary Clinton, a što šteti njezinoj kampanji da postane demokratski kandidat za predsjedničku utrku u Bijelu kuću.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić, vojni analitičar Radikalna opcija Vojni analitičar za Dnevnik Nove TV o eskalaciji nasilja na Bliskom istoku: "Jedna mogućnost je vrlo opasna'' Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran"

Administracija je na internet postavila oko 3800 stranica, objavio je glasnogovornik John Kirby o 14. nizu poruka elektroničke pošte bivše državne tajnice.

Ukupno je od svibnja 2015. objavljeno 52.000 stranica njezine korespondencije, što je oko 30.000 poruka.

Objavu tih poruka naredio je sudac kojega je kontaktirao novinar Vice Newsa, a poruke su dostupne na mrežnoj stranici State Departmenta.

Kada je u ožujku 2015. otkriveno da je Hillary Clinton državni posao obavljala sa svoje privatne umjesto s vladine adrese (.gov), to je izazvalo veliku buru u javnosti jer savezne vlasti ne štite privatni server.

Clinton se ispričala u rujnu nakon višemjesečne polemike i objasnila da joj je bilo praktičnije imati samo jednu adresu. Ustvrdila je da nijedna poruka nije bila označena kao tajna ili povjerljiva i nije prekrišila zakon.

No država je poslije 22 poruke označila kao "top secret", a više od 2000 poruka je prije objave očistila od tajnih informacija.

To je pitanje postalo vruća tema predsjedničke kampanje te republikanci tvrde da je Hillary Clinton počinila tešku pogrešku razmjenjujući osjetljive informacije na privatnoj mreži. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene