Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potresna priča

Starica godinama tražila lijek za "bolesnu" kćer, a ona ju sa skupinom prevaranata potkradala - oštetili su je za čak 142 milijuna dolara!

Aktualno Galerija Ukradene slike Ukradene slike Foto: DNEVNIK.hr Kći optužena za prevaru majke Kći optužena za prevaru majke Foto: DNEVNIK.hr Vidnovnjakinja - 1 Vidnovnjakinja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vidnovnjakinja - 2 Vidnovnjakinja - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vidnovnjakinja - 3 Galerija 1/5 >>
Prevare prijete i iz "druge dimenzije" - 82-godišnju staricu u Brazilu prevarantska skupina vidovnjaka i gatara, među kojima je bila i njena kćer, oštetila je za više od 142 milijuna dolara.

Naizgled obično uhićenje, iza kojeg stoji bizarna priča. Ova je žena godinama varala svoju majku. Uz pomoć vidovnjaka i gatara. Dok je starica očajnički tražila spas za navodno bolesnu kćer, upravo je njezina kći rukovodila zločinačkim pothvatom.

Krala je novac, umjetnine i nakit u vrijednosti većoj od 142 milijuna dolara. A sve je počelo prije dvije godine. Udovici kolekcionara umjetnina prišao je vidovnjak i najavio joj tragičnu budućnost. Njena "bolesna" kći uskoro će umrijeti.

Očajna udovica pomoć je potražila i kod drugih vidovnjaka, ne znajući da već znaju sve - jer potajno rade s njezinom kćeri. Udovica im je plaćala za njezino navodno duhovno liječenje. Ali tu nije stalo. U mjesecima koji su slijedili osumnjičenici su udovici fizički prijetili. Čak su je zatočili u kući, a onda...

"Kći žrtve i vidovnjakinja Rosa počele su iznositi umjetininu iz majčine kuće, tvrdeći da je slika prokleta nečim negativnim, negativnom energijom za koju se treba moliti", rekao je policajac Gilberto Ribeiro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISTA TAKTIKA Umirovljenici na udaru prevaranata! Dvije gospođe pustile ih u domove, ni ne sluteći da će ostati bez 60.000 kuna i zlata

Ukradeno je 16 slika poznatih braziliskih umjetnika. Procjenjuje se da samo tri djela slikarice Tarsile do Amaral vrijede više od 137 milijuna dolara. Njezinu sliku "Sol Poente" pronašli su među 11 slika ispod kreveta u jednom od domova vidovnjaka. Još tri pronađene su u Sao Paolu, a dvije su prodane muzeju u Buenos Airesu.

Forenzičari su izvršili analizu ukradenih umjetnina. "Preliminarnom provjerom zaključili smo da se sve karakteristike zaplijenjenih slika podudaraju s autentičnim slikama", rekao je forenzičar Nilton Taumaturgo.

Uz kćer uhićene su još 4 osobe, a dvije su u bijegu. Odgovarat će za pronevjeru, pljačku, iznudu, lažno zatvaranje i zločinačko udruživanje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene