Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele ih blizu

Stanovnici Marseillea protjerali Rome i spalili im naselje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednom je predgrađu u Marseilleu prisilila je skupinu romskih obitelji da se isele iz svog privremenog nasilja, a potom je spalila sve što je ostalo za njima.

Skupina ljutitih stanovnika jednog predgrađa Marseillea prisilila je skupinu romskih obitelji da se isele iz svog privremenog naselja prije nego što je spalila sve što je ostalo za njima, javlja u petak TV mreža France 24 i lokalni mediji.

Novine La Provence objavile su kako je pozvana policija da rastavi desetke stanovnika predgrađa od romskih obitelji, koje su napustile 15. okrug Marseillea "bez nasilja". Sve što je ostalo za Romima skupljeno je na hrpu i zapaljeno. Policija je priopćila da nije nikoga uhitila i da nije bilo nasilja.

Lokalno je stanovništvo unaprijed upozorilo vlasti da će poduzeti akciju protiv otprilike 35 Roma koji su se tamo naselili prije nekoliko dana, navode novine.

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija Kompostana na Čretu - 3 Smrdi, užasno smrdi Zbog kompostane u Maksimiru svi se guše u smradu: Građani najavili prosvjed, a gradski oci ih poveli u obilazak

>> Oko 150 Roma evakuirano iz pariških predgrađa

Samia Ghali, gradonačelnica 15. i 16. gradskog okruga, rekla je za AFP da ju je posjetilo izaslanstvo građana u četvrtak ujutro kako bi se požalilo na provale i da su Romi "pokušali ući u zgrade i sve uprljati".

Ta akcija lokalnog stanovništa Marseillea došla je u vrijeme kritike na račun francuske novoizabrane socijalističke vlade zbog nastavka snažno kritizirane politike bivšeg predsjednika Nicolasa Sarkozyja o uklanjanju romskih naselja i vraćanju Roma u Rumunjsku i Bugarsku.

Otprilike 15.000 Roma, koji su većinom iz Bugarske i Rumunjske, trenutačno živi u privremenim naseljima diljem Francuske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene