Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Drašković izjavio je u srijedu u Bruxellesu kako javnost Srbije traži od njega da prekine diplomatske odnose sa svim zemljama koje priznaju neovisnost Kosova.


Drašković je ponovio kako Srbija neće prihvatiti neovisnost svoje južne pokrajine i upozorio da će takvo rješenje, koje bi međunarodna zajednica nametnula bez pristanka Beograda, izazvati neželjene posljedice za cijelu regiju.

Vezani članci Američka geografija (Foto: Screenshot/YouTube) KVIZ koji je zbunio mnoge: Znate li na kojim se kontinentima nalazi ovih 10 država? Slika nije dostupna Jeremićevo upozorenje državama koje namjeravaju priznati Kosovo

- Postoji veliki pritisak javnosti, brojnih intelektualaca, članova
parlamenta i drugih da Srbija prekine diplomatske i gospodarske odnose s državama koje priznaju marionetsku državu kao što je Kosovo u okviru teritorija naše države, rekao je Drašković pred Europskim parlamentom.

Po njegovim riječima, zauzimanje za međunarodno priznanje države unutar srbijanskih granica drastično bi smanjilo potporu javnosti ulasku Srbije u Europsku uniju i dovelo do porasta nacionalizma.

Međunarodnoj zajednici predložio je da razmisli o politici "jedna Srbija, dvije politike", slično politici prema Kini i Tajvanu.