Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srpska javnost ne želi odnose s onima koji priznaju Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Drašković izjavio je u srijedu u Bruxellesu kako javnost Srbije traži od njega da prekine diplomatske odnose sa svim zemljama koje priznaju neovisnost Kosova.

Drašković je ponovio kako Srbija neće prihvatiti neovisnost svoje južne pokrajine i upozorio da će takvo rješenje, koje bi međunarodna zajednica nametnula bez pristanka Beograda, izazvati neželjene posljedice za cijelu regiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSTIGNUT DOGOVOR Vučić nakon sastanka sa Srbima na Kosovu: "Ujutro počinje uklanjanje barikada" Srbi na sjevernom Kosovu blokirali ceste DRAMA Kurti večeras udara na sjever Kosova? Dao je ultimatum da se do navečer maknu barikade, oglasio se i NATO

- Postoji veliki pritisak javnosti, brojnih intelektualaca, članova
parlamenta i drugih da Srbija prekine diplomatske i gospodarske odnose s državama koje priznaju marionetsku državu kao što je Kosovo u okviru teritorija naše države, rekao je Drašković pred Europskim parlamentom.

Po njegovim riječima, zauzimanje za međunarodno priznanje države unutar srbijanskih granica drastično bi smanjilo potporu javnosti ulasku Srbije u Europsku uniju i dovelo do porasta nacionalizma.

Međunarodnoj zajednici predložio je da razmisli o politici "jedna Srbija, dvije politike", slično politici prema Kini i Tajvanu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene