Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šri Lanka: U eksploziji bombe 5 poginulih, 27 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji bombe koja je odjeknula 15 km od glavnoga grada Šri Lanke Colomba u ponedjeljak je poginulo pet osoba, a najmanje 21 civil i šest policajaca pritom je ozlijeđeno, izvijestili su vojni i bolnički izvori.

Bomba velike razorne moći eksplodirala je blizu zračne vojne baze, u predgrađu Colomba Ratmalana, uz cestu koja povezuje predgrađe sa središtem grada u trenutku kada je onuda u vozilima prolazilo puno ljudi. 

Pročitajte i ovo Eksplozija bankomata u Vukomercu - 1 Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Raznesen bankomat na istoku grada Slika nije dostupna Šri Lanka: Bomba u vlaku ubila osam ljudi

Policija je izvijestila kako je bomba bila podmetnuta u jednome skladištu smještenom uz samu cestu te da je cilj napadača bio kamion koji je prevozio devet pripadnika specijalnih policijskih snaga.

Potpukovnik Upali Rajapakse iz Informativnog centra ministarstva obrane za eksploziju smatra odgovornima Tigrove za oslobođenje tamilskog Elama. 

Eksplozija se dogodila usred sve češćih sukoba među
borcima za osamostaljenje i vladinih snaga u Sri Lanki u kojima je u zadnjih godinu i pol dana poginulo 5.000 osoba. Tamilski tigrovi se za vlastitu državu bore od 1983.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene