Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbijanski ministar

'Ako sam pogriješio zato što sam rekao da je Gotovina ustaša, volio bih da čujem njega da nije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar rada Aleksandar Vulin poručio je kako uvijek govori istinu te da bi bilo zanimljivo da mu netko kaže što nije istina u bilo čemu što je rekao.

Srbijanski ministar rada Aleksandar Vulin osvrnuo se na svoju izjavu u kojoj je, među ostalim, premijeru Zoranu Milanoviću poručio da dođe upoznati 250 tisuća protjeranih Srba, te zatražio da Milanović 'objasni protjeranim Srbima da oni nisu Hrvatsku napustili iz ekonomskih razloga', već da su 'bježali pred jamom i bivšim haškim optuženikom Antom Gotovinom'.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin Odgovor Radmanu Vulin: "Neka mi Hrvatska pokaže koji je grad ljepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku" Aleksandar Vulin "To nije mjesto za Srbiju" Vulin oštro odgovorio Milanoviću: "To može reći samo ustaša"

'Ja uvijek govorim istinu kao što znate. Bilo bi zanimljivo da mi netko kaže što nije istina u bilo čemu što sam rekao. Pažljivo sam analizirao baš svoju izjavu. Čovjek uvijek treba poći od toga da je grešan, da griješi i zato što griješi treba svoje greške provjeriti i prepoznati. Ako sam time što sam predložio gospodinu Milanoviću da provede reforme u svojoj zemlji i tako dobije izbore pogriješio, evo ispričavam se. U redu je, nemojte praviti reforme, siguran sam da je u vašoj zemlji jako dobro i da nikakve reforme nisu potrebne', rekao je Vulin i nastavio.

Smirivanje strasti: Hrvatska vraća veleposlanika u Srbiju


'Ako sam pogriješio time što sam rekao da je 250 tisuća Srba protjerano, da nisu došli ovdje iz ekonomskih razloga, da nisu došli ni na čiji poziv, da nisu došli zato što ih je pogodila elementarna nepogoda, već su došli bježeći pred ratom, uostalom Međunarodni sud pravde je čak donio odluku da su u Oluji počinjeni brojni ratni zločini nad civilnim stanovništvom, ako je to greška volio bih da mi se objasni kako se stvorilo 250 tisuća izbjeglih Srba u Republici Srbiji. Ako sam pogriješio zato što sam rekao da je gospodin Gotovina ustaša, evo ja bih volio da čujem gospodina Gotovinu da nije i da osudi zločine ustaškog pokreta, nitko sretniji od mene. Ja ću se odmah ispričati. I beskrajno sam sretan ako je riječ ustaša shvaćena kao uvreda. Da, biti ustaša je uvreda i jako mi je drago ako čitava hrvatska država to isto misli', zaključio je.

Govorio je i o Vojislavu Šešelju.

'Kad je Šešelj u pitanju, ja 20 godina govorim da je on velika štetočina, ja 20 godina govorim da je njegova politika pogrešna. Kada sam sve to govorio povodom njegovog povratka iz Haaga vi ste mi govorili da pravim teorije zavjere. Kada sam predvidio što će se dogoditi s tim istim Šešeljem i da će biti pokušaj kroz njega destabilizacije zemlje, pa evo vidite i regije, i tad ste mi rekli da griješim. Kao što vidite u pravu sam. Ako sam rekao bilo što što nije istina duboko se ispričavam, samo mi recite što nije istina', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene