Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Država Srbija je uplatila na račun obitelji Ratka Mladića oko pet milijuna dinara (50.000 eura) na ime zaostalih mirovina ratnog haaškog optuženika, doznaju beogradske Večernje novosti.


Donedavno najtraženijem haaškom bjeguncu mirovina je posljednji put isplaćena prosinca 2005. kada je račun zamrznut i od tada je na ovaj račun 'sjelo' više od 60 mirovina.

Vezani članci Mural Ratka Mladića - 4 Padaju po cijelom Beogradu: Uništeni murali ratnog zločinca Ratka Mladića U Srbiji uništen mural Ratku Mladiću U Srbiji uništen mural Ratku Mladiću: Desničari aktiviste gađali daskama

Ovlaštenje za podizanje mirovine Ratko Mladić je dao svom sinu Darku samo dan prije nego što je izručen Haaškom tribunalu. To znači da će prva 'slobodna' mirovina koja će biti uplaćena na Darkov račun biti lipanjska i trebala bi iznositi oko 80.000 dinara (800 eura) kako navode u Fondu za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, javljaju Novosti i podsjećaju da je Mladić umirovljen 2002. kada mu je prestala aktivna vojna služba, a pravo na mirovinu ostvario je ožujka iste godine.

Novosti također neslužbeno doznaju kako Mladić više nije u pritvorskoj bolnici i umjesto da, kako se očekivalo, bude prebačen u zajedničke prostorije s ostalim pritvorenicima iz bivše SFRJ, on se trenutno nalazi u dijelu pritvora koji je namijenjen pritvorenicima iz međunarodnog suda za Libanon. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju