Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaostale mirovine

Srbija uplatila 50.000 eura na račun obitelji Ratka Mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Država Srbija je uplatila na račun obitelji Ratka Mladića oko pet milijuna dinara (50.000 eura) na ime zaostalih mirovina ratnog haaškog optuženika, doznaju beogradske Večernje novosti.

Donedavno najtraženijem haaškom bjeguncu mirovina je posljednji put isplaćena prosinca 2005. kada je račun zamrznut i od tada je na ovaj račun 'sjelo' više od 60 mirovina.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Nenad Periš i nestala djevojčica velika potraga u Boru Otac Mateja Periša poslao dirljivu poruku obitelji nestale djevojčice

Ovlaštenje za podizanje mirovine Ratko Mladić je dao svom sinu Darku samo dan prije nego što je izručen Haaškom tribunalu. To znači da će prva 'slobodna' mirovina koja će biti uplaćena na Darkov račun biti lipanjska i trebala bi iznositi oko 80.000 dinara (800 eura) kako navode u Fondu za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, javljaju Novosti i podsjećaju da je Mladić umirovljen 2002. kada mu je prestala aktivna vojna služba, a pravo na mirovinu ostvario je ožujka iste godine.

Novosti također neslužbeno doznaju kako Mladić više nije u pritvorskoj bolnici i umjesto da, kako se očekivalo, bude prebačen u zajedničke prostorije s ostalim pritvorenicima iz bivše SFRJ, on se trenutno nalazi u dijelu pritvora koji je namijenjen pritvorenicima iz međunarodnog suda za Libanon. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene