Srbija je još u euforiji koju je izazvao posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina. Aleksandar Vučić ne prestaje se hvaliti svojim razgovorima s Putinom i sporazumima o suradnji Srbije i Rusije. Otkrivaju se i novi neobični detalji Putinova posjeta.

Galerija


Aleksandar Vučić sinoć je teška srca pustio Vladimira Putina da se ukrca na zrakoplov i vrati kući. Posjet ruskog predsjednika prošao je upravo onako kako je planirao.

Vezani članci Barbara Štrbac 1. na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša - 2 Reporterka Nove TV Barbara Štrbac osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša u Rusiji Pucnjava u Moskvi - 2 Tragedija u hotelu u Rusiji: Eksplodirao vrelovod, najmanje petero poginulih

"Poslušajte njegovu zdravicu u kojoj je Putin rekao: moj prijatelj Aleksandar Vučić pokazao je karakter i na međunarodnom planu, na spoljnoj politici, pokazao je pravi karakter i na unutrašnjem planu", hvalio se Vučić. 

Na svečanom ručku je srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić ostvario obećanje i Putinu otpjevao dvije ruske pjesme. Snimke njegova nastupa zasad nema. A Vučić želi iskoristiti važan posjet za promociju Srbije.

"Srbija je jučer bila svijet i Srbija je uvijek bila svijet i Srbija će u budućnosti biti svijet", rekao je Vučić. 

Vučić se pohvalio i potpisivanjem nekoliko sporazuma između Srbije i Rusije. Među ostalim, dogovorili su isporuku plina te nabavu novih borbenih i transportnih helikoptera.

Putin je u vrlo popunjenom rasporedu tijekom boravka u Beogradu našao vrijeme za razgovor s gostima iz Republike Srpske. Milorad Dodik požalio mu se na zastoje u formiranju vlasti nakon izbora u BiH, a zaustavio se kada je htio spomenuti Hrvate.

"Bošnjačka strana i hrv...pokušava da to uvjetuje prihvatanjem odluke o prijemu, o putu ka NATO, što mi odbijamo naravno", rekao je Dodik Putinu. 

O Putinovu posjetu oglasio se i politički otac Aleksandra Vučića. Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da se mimo protokola susreo s ruskim predsjednikom u kriptu Hrama svetog Save te da su razgovarali. To, međutim, nije dokumentirano.