Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Leskovačka policija ispituje navode Brankice Ivković iz Vlasotinca da su je dvojica policijskih inspektora iz tog mjesta otela i pokušala je silovati, a da su njenog bivšeg supruga pretukli.


U leskovačkoj policiji su potvrdili da se radi na tom slučaju, ali ističu da 'stvari ne stoje baš tako kako ona tvrdi' jer su inspektori iz Vlasotinca negirali optužbe.

Vezani članci Jadranka Kosor Kosor se prisjetila teškog djetinjstva i ponovila kako ju je očuh pokušao zlostavljati: "Rekla sam majci ili on ili ja" Policija u Njemačkoj, ilustracija Srbin (30) osuđen za sedmerostruko silovanje u Njemačkoj: Njegova najmlađa žrtva imala je 14 godina

Brankica Ivković (24) je, inzistirajući da joj se navede puno ime, za srbijansku novinsku agenciju Beta rekla da su je dvojica pijanih inspektora otela, ugurala u njihov automobil i odvezla izvan Vlasotinca gdje ju je jedan pokušao silovati.

Prema njenim riječima, incident se dogodio prije nekoliko večeri, a svemu je svjedočio i njen bivši suprug S.N. On je za agenciju Beta potvrdio navode bivše supruge i dodao da su ga policajci pretukli.

'Inspektori su me pričekali na izlazu iz kafića i pozvali da uđem u njihov automobil. Ušla sam, misleći da će, kao i ranije, tražiti informacije o mom bivšem suprugu za kojeg sumnjaju da se drogira. Pozvali su telefonom i njega i on je brzo stigao i ušao u automobil u kojem je sve smrdjelo na alkohol', rekla je vidno uznemirena Brankica Ivković, koju su na razgovor dopratili roditelji.

Bivšim supružnicima inspektori su rekli, kako oboje tvrde, da žele s njima razgovarati na mirnom mjestu, pa su ih odvezli prema jednom naselju.

'Mrak je već pao. Jedan (inspektor) je izvukao Stevana i odveo ga u mrak, a drugi mene. Najprije mi je opalio nekoliko šamara, a potom me na silu ljubio i stiskao. Zatim je zahtijevao da se skinem, prijeteći mi pištoljem. Vrištala sam, ali pomoći nije bilo. U daljini sam čula tupe udarce i stenjanje. Pretpostavila sam da onaj drugi tuče mog bivšeg muža', rekla je Brankica Ivković.

Šikaniranje je, prema njenoj procjeni, trajalo oko jedan sat, ali navodi da je policajac nije silovao. Potom su ih inspektori ponovo ugurali u automobil i izbacili ih u središtu Vlasotinca, zaprijetivši im da šute o incidentu.

Brankica i njen otac su iste večeri prijavili slučaj policiji u Vlasotincu, a tamo im je, prema njihovim navodima, savjetovano da ne 'dižu prašinu' jer na sudu neće ništa dokazati bez svjedoka.

S.N. je za agenciju Beta potvrdio navode bivše supruge i kazao da je spreman to učiniti i u policiji i pred sudom. 'Istina je da pušim marihuanu, ali to nije razlog da me netko pretuče i da pokuša silovati moju bivšu ženu. Spreman sam ići i na poligraf, ali neka idu i inspektori', rekao je.

Slučaj Brankice Ivković preuzeo je odvjetnik Odbora za ljudska prava u Leskovcu, koji je rekao da vjeruje klijentkinji i da će podnijeti kaznene prijave protiv policajaca.