Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv 49-godišnjeg Bore Trbojevića iz Beške za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Grubišnog Polja 1991. godine.


Optužnica tereti Trbojevića da je, kao pripadnik "Bilogorskog odreda", u sastavu Teritorijalne obrane Velike Peratovice, sudjelovao u napadu na hrvatsko civilno stanovništvo u selima Topolovica i Velika Peratovica, u uzimanju i zatvaranju talaca i njihovu mučenju, nečovječnom postupanju i ubojstvu pet civila.

Vezani članci Milorad Dodik Dodik podržava Srbiju u kaznenom progonu hrvatskih pilota: "Svi trebaju odgovarati..." Slika nije dostupna Svjedok rekao da je Trbojević sudjelovao u mučenju i ubojstvu zarobljenika

Kako je priopćilo Tužiteljstvo, zbog ratnih zločina u selima Topolovica i Velika Peratovica Trbojević je u Županijskom sudu u Bjelovaru 1993. godine u odsutnosti osuđen na 20 godina zatvora.

"Slučaj Trbojević" je jedan od 12 predmeta koje je hrvatsko Državno odvjetništvo ustupilo Tužiteljstvu za ratne zločine Srbije, na temelju Sporazuma o suradnji u progonu počinitelja kaznenih djela ratnih zločina.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju