Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina Veljka Marića (59) iz Grubišnog Polja za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Rastovcu na području općine Grubišno Polje u Hrvatskoj 1991. godine.


Optužnica tereti Marića da je kao pripadnik hrvatskih oružanih postrojbi, 77. samostalnog bataljuna Grubišno Polje, 31. listopada 1991. godine, prilikom akcije u selu Rastovcu, u uniformi i naoružan ušao u kuću obitelji Slijepčević, gdje je pucnjima iz automatske puške ubio Petra Slijepčevića, u nazočnosti njegove supruge Ane Slijepčević, priopćeno je iz tog tužiteljstva.

Vezani članci Migranti, ilustracija Hrvatski državljanin optužen za krijumčarenje ilegalnih migranata u BiH Slika nije dostupna 'Ako se teror nad braniteljima nastavi, opet ćemo uzeti oružje u ruke'

Tužiteljstvo za ratne zločine je 19. travnja 2010. godine podnijelo zahtjev za provođenje istrage protiv Marića, koji je dan ranije, 18. travnja, po nalogu Tužiteljstva, uhićen u Dimitrovgradu, na graničnom prijelazu Srbije s Bugarskom. (Hina)