Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo peteročlane obitelji

Srbija: Optužnica protiv četvorice za zločin u Ličkom Osiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv četvorice bivših pripadnika MUP-a tzv. SAO Krajine.

Optužnica je podignuta  zbog ratnog zločina protiv civila, ubojstva peteročlane obitelji Rakić u Ličkom Osiku u Hrvatskoj u listopadu 1991. godine, priopćilo je Tužiteljstvo. Optužnica tereti Čedu Budisavljevića, Mirka Malinovića, Milana Bogunovića i Bogdana Grujičića da su, zbog sumnje da posjeduju radiopostaju i da surađuju s hrvatskim oružanim postrojbama, uhitili i ubili Manu Rakića, njegove sinove Dragana i Milovana Rakića i kćer Radmilu Rakić. Po optužnici, ubili su ih tako što su im vezali ruke i zatvorili usta ljepljivom trakom, uveli ih u kombi i preko Svračkova Sela odvezli do kraške jame Golubnjače, gdje su ih ubili hicima iz vatrenog oružja, a zatim bacili u jamu, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Terete ih za ratne zločine Dodik podržava Srbiju u kaznenom progonu hrvatskih pilota: "Svi trebaju odgovarati..." Slika nije dostupna PODIGNUTA OPTUŽNICA Rukama i nogama udarao trudnu ženu i prijetio joj, napao još jednu osobu udarivši je staklenom čašom u glavu

Lucija Rakić, supruga Mane Rakića, ubijena je, kako se navodi, hicima iz vatrenog oružja, poslije čega su optuženi Budisavljević, Malinović i Bogunović zapalili njezino truplo i vikendicu u Širokoj Kuli, gdje je boravila. Tužiteljstvo je predložilo da se optuženicima produlji pritvor koji im je određen rješenjem istražnog suca Odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, kada je sredinom svibnja Tužiteljstvo podnijelo zahtjev za provođenje istrage protiv šestorice osumnjičenika za taj zločin. S obzirom na to da su dvije osobe nedostupne tijelima gonjenja, protiv njih je istraga prekinuta, dodaje se u priopćenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene