Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbija bi potpisivanjem SSP-a s Europskom unijom izgubila potporu dijela njezinih članica koje se protive neovisnosti Kosova, izjavio je danas srbijanski ministar za Kosovo Slobodan Samardžić.


"Naša je jedina šansa, kao i za one koji nas podržavaju u EU, reći da to nećemo prihvatiti, jer ako prihvatimo Sporazum s ovakvim uvjetima, zemlje koje nas podupiru neće imati razloga to činiti", kazao je Samardžić i dodao da je taj Sporazum "na nedoličan način uključen u igru i da to mnogi u Srbiji ne vide".

Vezani članci Afera Janaf: Propadaju EU projekti - 1 Mogu li europski milijuni propasti zbog afere Janaf? Zbog sumnje u mito poništavaju se dva velika i važna natječaja Članovi Vlade tradicionalno pozirali za zajedničku fotografiju Članovi Vlade tradicionalno pozirali za zajedničku fotografiju: Počinje odbrojavanje do prvog odlaska?

Komentirajući nagađanja da će Kosovo proglasiti neovisnost odmah nakon drugog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji, Samardžić je iznio uvjerenost da Srbija još uvijek ima manevarskog prostora to spriječiti.

I srbijanski ministar prosvjete Zoran Lončar ponovio je danas da je na Europskoj uniji izbor: ili potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom ili poslati misiju na Kosovo.

Obojica ministara članovi su Demokratske stranke Srbije premijera Vojislava Koštunice.

Iz Bruxellesa se saznaje da u ponedjeljak na ministarskom sastanku vjerojatno neće biti donijeta odluka o potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, niti odluka o slanju misije EU-a na Kosovo.