Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija: Dva ministra protiv SSP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija bi potpisivanjem SSP-a s Europskom unijom izgubila potporu dijela njezinih članica koje se protive neovisnosti Kosova, izjavio je danas srbijanski ministar za Kosovo Slobodan Samardžić.

"Naša je jedina šansa, kao i za one koji nas podržavaju u EU, reći da to nećemo prihvatiti, jer ako prihvatimo Sporazum s ovakvim uvjetima, zemlje koje nas podupiru neće imati razloga to činiti", kazao je Samardžić i dodao da je taj Sporazum "na nedoličan način uključen u igru i da to mnogi u Srbiji ne vide".

Pročitajte i ovo Darko Milinović Počela je paljba FOTO Milinović objavio golišave fotografije sebe i ministra Habijana: "Za usporedbu evo slika, da se ne moram skidati pred vama" Andrej Plenković Ministromat Osvanula nova stranica maštovitog naziva: "Pričekajte svoj red. Isplati se, zna se!"

Komentirajući nagađanja da će Kosovo proglasiti neovisnost odmah nakon drugog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji, Samardžić je iznio uvjerenost da Srbija još uvijek ima manevarskog prostora to spriječiti.

I srbijanski ministar prosvjete Zoran Lončar ponovio je danas da je na Europskoj uniji izbor: ili potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom ili poslati misiju na Kosovo.

Obojica ministara članovi su Demokratske stranke Srbije premijera Vojislava Koštunice.

Iz Bruxellesa se saznaje da u ponedjeljak na ministarskom sastanku vjerojatno neće biti donijeta odluka o potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, niti odluka o slanju misije EU-a na Kosovo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene