Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tragična priča stiže iz Srbije. Tamošnje ministarstvo zdravstva potvrdilo je da je petogodišnja djevojčica iz Vranja 8. siječnja umrla od gušenja izazvanog upalom grla.


Roditelji su djevojčicu prvo odveli pedijatru, a kada joj se stanje pogoršalo, u dva su je navrata vodili u bolnicu. Policija provodi istragu kako bi utvrdila je li djevojčica umrla zbog nemara liječnika.

Vezani članci Cijepljenje medicinara - 5 Jesu li bolnice spremne za novi val koronavirusa? Pacijenti traže ista pravila za sve: "Mislim da bi se trebali liječnici cijepiti. Ako traže to od nas, trebali bi i oni" Majka preminule djevojčice Monstruozni zločin: Nakon smrti pretučene djevojčice majci sada prijeti do 15 godina zatvora, pogledajte za što se točno tereti

Obitelj malene ne skriva ogorčenje. Petogodišnja djevojčica je, tvrde, umrla zbog nemara liječnika u bolnici Vranje. Prvi put odvedena je liječniku u poslijepodnevnim satima 7. siječnja. Zbog visoke temperature propisani su joj lijekovi. Oko 22 i 30 vratila se u bolnicu, jer je temperatura opet skočila. Dobila je injekciju. Nešto poslije ponoći, počela se gušiti. Opet je dovedena u bolnicu.

Morali provaliti vrata i tražiti liječnika

Roditelji tvrde da su morali provaliti vrata i po bolnici tražiti liječnike. Kažu da su ih našli kako gledaju televiziju. Bolnica u Vranju provela je internu istragu. Direktor bolnice o rezultatima je izvijestio Ministarstvo zdravstva.

'Netočne su informacije, bar po riječima direktora, da nije pružena sva pomoć. To je i zaključak unutrašnjeg stručnog nadzora, da su postojali instrumenti, da je napravljena  traheotomija', rekla je Nevena Karanović, državna tajnica u Ministarstvu zdravstva.

Sud u Vranju sutra će primiti nalaz obdukcije, na temelju kojega će odlučiti hoće li i koga optužiti. Obitelj djevojčice najavljuje privatne tužbe protiv liječnika. Od nadležnih tijela tražit će da odgovornima oduzmu liječničke licence.