Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugušila se zbog upale grla u bolnici

Djevojčica umrla zbog nemara liječnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tragična priča stiže iz Srbije. Tamošnje ministarstvo zdravstva potvrdilo je da je petogodišnja djevojčica iz Vranja 8. siječnja umrla od gušenja izazvanog upalom grla.

Roditelji su djevojčicu prvo odveli pedijatru, a kada joj se stanje pogoršalo, u dva su je navrata vodili u bolnicu. Policija provodi istragu kako bi utvrdila je li djevojčica umrla zbog nemara liječnika.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

Obitelj malene ne skriva ogorčenje. Petogodišnja djevojčica je, tvrde, umrla zbog nemara liječnika u bolnici Vranje. Prvi put odvedena je liječniku u poslijepodnevnim satima 7. siječnja. Zbog visoke temperature propisani su joj lijekovi. Oko 22 i 30 vratila se u bolnicu, jer je temperatura opet skočila. Dobila je injekciju. Nešto poslije ponoći, počela se gušiti. Opet je dovedena u bolnicu.

Morali provaliti vrata i tražiti liječnika

Roditelji tvrde da su morali provaliti vrata i po bolnici tražiti liječnike. Kažu da su ih našli kako gledaju televiziju. Bolnica u Vranju provela je internu istragu. Direktor bolnice o rezultatima je izvijestio Ministarstvo zdravstva.

'Netočne su informacije, bar po riječima direktora, da nije pružena sva pomoć. To je i zaključak unutrašnjeg stručnog nadzora, da su postojali instrumenti, da je napravljena  traheotomija', rekla je Nevena Karanović, državna tajnica u Ministarstvu zdravstva.

Sud u Vranju sutra će primiti nalaz obdukcije, na temelju kojega će odlučiti hoće li i koga optužiti. Obitelj djevojčice najavljuje privatne tužbe protiv liječnika. Od nadležnih tijela tražit će da odgovornima oduzmu liječničke licence.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene