Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik srbijanske vlade Mirko Cvetković izjavio je kako će vlasti u Beogradu nastaviti podupirati Republiku Srpsku i njezino političko vodstvo.


Nakon razgovora s predsjednikom RS-a Dodikom Cvetković je istaknuo kako Srbija kao jamac Daytonskog sporazuma podupire teritorijalnu cjelovitost Bosne i Hercegovine, a da je pripravna prihvatiti svako rješenje za tu zemlju o kojem se dogovore tri naroda koji u njoj žive.

Vezani članci Slika nije dostupna SAD spremne Dodiku uvesti sankcije Slika nije dostupna Inzko: Dodik otvoreno krši Daytonski sporazum!

Odgovarajući na novinarska pitanja, Cvetković je potvrdio kako su moguće promjene u njegovoj vladi, no dodao je kako odluke o tome neće biti prije siječnja iduće godine.

>> Dodik: Bosna je nepovratno podijeljena zemlja

'Moguća je rekonstrukcija vlade (Srbije), no o tome će se razgovarati tek nakon Nove godine, u siječnju', kazao je srbijanski premijer. Nije izravno komentirao nagađanja kako je prva na redu smjena ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića koji je u utorak također bio u Banjoj Luci i odvojeno razgovarao s Dodikom. (Hina)