Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saznajte sve o virusu

Spoj zabave i edukacije: UNESCO napravio igricu o AIDS-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako spojiti zabavu i edukaciju? UNESCO je odlučio napraviti video igricu o AIDS-u. Tako mladi putem igrice mogu saznati sve što ih zanima o tom virusu, kako se zaštititi, kako se prenosi te kako se liječiti.

Većina njih se srami razgovarati o tome, stoga su u UNESCO-u odlučili napraviti igricu. I djeca i roditelji su zadovoljni ovakvim projektom. Igrica je namijenjena istočnoj Europi, a ubrzo će se naći u Francuskoj i Španjolskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 10 godina istraživanja USPJEŠNOST 93% Otkriven koktel lijekova koji sprječava širenje HIV-a Slika nije dostupna Ambiciozno, ali izvedivo ODLIČNA VIJEST Do 2030. je moguće iskorijeniti ovu smrtonosnu bolest?

'Sviđa mi se jer se na ovaj način sama mogu informirati o AIDS-u. Neugodno mi je o tome razgovarati s mamom. Iako moji prijatelji o tome pričaju u školi, njihove informacije mogu biti netočne', ističe 16-godišnja Emma Guessel. 'Ova je igrica prijeko potrebna. Bitna je jer danas su roditelji vrlo zaposleni i nemaju dovoljno vremena za svoju djecu', smatra kao majka Natalia Medvedeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene