Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Špijuni' ostaju u pritvoru, Rusija pregrupira snage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijski sud odlučio je u petak da četvorica ruskih vojnih časnika optuženih za špijunažu ostanu u pritvoru najmanje dva mjeseca unatoč zahtjevu Moskve da ih se pusti na slobodu.

U dvije odvojene sjednice sud je ruske časnike, čije je pritvaranje izazvalo novu krizu u napetim odnosima prozapadne Gruzije i njezinog bivšeg gospodara Rusije, formalno optužio za špijunažu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro naoružani Europski špijuni upozoravaju: Oni su nova prijetnja, imaju oružje u podzemnim bunkerima, a planiraju seriju napada koje je nemoguće predvidjeti Slika nije dostupna Mračno poglavlje povijesti "Ukradeno je više od 100.000 beba, to se radilo sustavno": Prodane blizanke upoznale su se preko društvenih mreža

Sud je također optužio za veleizdaju sedmero gruzijskih državljana, uhićenih u istom špijunskom skandalu, i naložio da i oni budu zadržani u pritvoru dva mjeseca.

Rusija je zbog tog skandala u četvrtak zatražila hitno zasjedanje Vijeća sigurnosti UN-a, opozvala svog veleposlanika u Gruziji i najavila djelomičnu evakuaciju svog osoblja iz te bivše sovjetske republike.

Za nekoliko bi dana trebali početi i manevri ruske crnomorske flote, a ruske kopnene snage preraspoređene su bliže gruzijskoj granici, što je gruzijski ministar unutarnjih poslova u petak osudio kao "zveckanje oružjem". 

- Savjetovao bih našim kolegama da prestanu zveckati
oružjem, rekao je Vano Merabišvili, kako prenosi Associated Press.

-To je neprihvatljivo za jednu demokratsku zemlju i mi to ne
razumijemo, dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene