Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atrakcija u Švicarskoj

Spektakularno premještanje zgrade stare 122 godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zürichu je počelo premještanje ni više ni manje nego stare industrijske zgrade teške 6.200 tona!

Dva dana u Zürichu će trajati premještanje stare industrijske zgrade na drugu lokaciju udaljenu 60-tak metara gdje je zgrada i prvotno izgrađena. Zgrada će se premjestiti pomoću tračnica, a radi se o najvećem takvom pothvatu ikada na području Švicarske, ali i Europe.

Pročitajte i ovo Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi Slika nije dostupna Preliminarno izvješće Otkriven uzrok: Evo zašto je avion Croatia Airlinesa sletio na nos

'The Machine Factory Oerlikon' će se doslovno gurati posebno izgrađenim tračnicama, a zanimljivo je da je 2010. izbjegla demoliranje kada ju je kupila jedna švicarska kompanija koja se bavi nekretninama.

'Možda sve izgleda pomalo neobično, ali mi smo sretni što smo uspjeli sačuvati ovu staru zgradu koja bi ovako mogla izdržati još kojih 100 godina', kaže glavni investicijski dužnosnik Peter Lehmann.

Zgrada je duga 80 metara, a široka 12, a prevesti će se pomoću 6 tračnica koja se pažljivo postavljane još od prošlog ljeta. Pomicati će se brzinom od 3 do 5 metara na sat, a cjelokupno premještanje trajati će dva dana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene