Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretresaju kuće

Specijalci upali u sjedište vehabija: Privedene dvije osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe, koje se dovode u vezu sa terorističkim napadom na ambasadu SAD-a u Sarajevu, privedene su danas u Gornjoj Maoči, a policija je Brčkog pronašla i suprugu Mevlida Jašarevića.

Federalna novinska agencija saznaje od državnog tužitelja BiH Dubravka Čampare da ove osobe nisu uhićene. U tijeku su istražne radnje nakon kojih će biti odlučeno o daljnjem postupanju s tim osobama. Tužilac Čampara je također rekao da Mevlid Jašarević danas nije saslušavan, te da će biti saslušan sutra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pucao na veleposlanstvo Jašarević dobio 15 godina zbog terorističkog napada u Sarajevu Slika nije dostupna Istraga oko napada na američku ambasadu FBI u Sarajevu, vehabija Jašarević odbio razgovor

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) upali su u selo Gornja Maoča kod Brčkog, sjedištu zajednice radikalnih islamista vehabija, započevši temeljitu pretragu kuća koje se tamo nalaze.

Riječ je o selu u kojemu je neko vrijeme boravio Mevlid Jašarević, počinitelj terorističkog napada na američko veleposlanstvo u petak u Sarajevu.

Glasnogovornik policije distrikta Brčko Halil Emkić potvrdio je kako su agenti SIPA-e nalog za pretragu područja Gornje Maoče dobili od Tužiteljstva BiH koje je preuzelo istragu o napadu u Sarajevu. Lokalna policija Brčkog nije uključena u ovu akciju.

U selu Gornja Maoča godinama je bila smještena brojna zajednica vehabija čiji su članovi tamo živjeli s obiteljima. Na čelu zajednice godinama je bio Nusret Imamović poznat po izjavi da samoubilački napadi nisu zabranjeni u islamu. Imamović je opet povezan s Muhamedom Porčom, hafizom (islamskim učenjakom) iz Beča.

List Dnevni avaz u subotu je objavio kako je Mevlid Jašarević u Gornjoj Maoči bio u drugoj polovici 2010. te u više navrata ove godine družeći se pri tom s istaknutim članovima lokalne vehabijske zajednice.

>> Tema: Napad u Sarajevu

List navodi kako je tamo opažen i stanoviti Sejad Plojović podrijetlom iz Novog Pazara u Srbiji koji sada živi u Zagrebu. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene