Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPAŠENI PSIĆI ULIJEVAJU NADU

SEDMA ŽRTVA LAVINE Spasitelji pronašli tijelo žene u ruševinama hotela Rigopiano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasilačke ekipe pronašle su tijelo žene u talijanskom hotelu urušenom pod lavinom prošli tjedan, rekli su pripadnici civilne zaštite.

Ukupan broj smrtno stradalih u hotelu Rigopiano time je porastao na sedam osoba, 22 osobe su nestale a 11 je spašeno nakon lavine koja je 18. siječnja pogodila to područje.

Spasilačke ekipe u ponedjeljak su pod ruševinama talijanskoga hotela zatrpanog lavinom pronašle tri psića što je pobudilo novu nadu da bi neke od 22 nestale osobe za kojima se već peti dan traga mogle biti žive.

Vatrogasac Fabio Jerman rekao je da otkriće tri bjelodlaka štenca pasmine abruškog ovčara znači da možda još postoje zračni džepovi u urušenom zimovalištu, "važan znak života koji nam daje nade".

Novi put je iskopan u ruševinama u najnovijim naporima da se pronađu preživjeli, a sve glasnije se postavlja pitanje je li se katastrofa mogla izbjeći.

"Ovo je utrka s vremenom, svjesni smo da moramo biti brzi, ali to nije teren u kojemu se lako napreduje", rekao je glasnogovornik vatrogasaca Luca Cari, a za to vrijeme ekipe rade na tome da dospiju do središnjeg dijela hotela, jer vjeruju da bi se ondje mogli nalaziti nestali.

Internetom se proširio e-mail koji je hotelska uprava poslala vlastima moleći pomoć samo nekoliko sati prije tragedije.

Unatoč tome što nije spomenut strah od lavine opisuje se rastuća panika gostiju koji su zbog snijega ostali zatočeni u hotelu kad je potres pogodio regiju.

U petak je izvučeno devetero ljudi koji su ostali zatočeni u uskim prostorima te jeli prljav snijeg da prežive. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene