Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RALICA NIJE DOŠLA NA VRIJEME

LAVINA U ITALIJI U ruševinama hotela dosad pronađeno osmero preživjelih, među njima i dvije djevojčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski list La Repubblica objavio je kako je danas pronađeno šestero preživjelih u ruševinama hotela u središnjoj Italiji koji je gotovo potpuno uništen u srijedu u lavini.

Spasilačke službe objavile su da preživjeli tek trebaju biti izvučeni iz ruševina na sigurno. Operacija spašavanja odvija se jako sporo zbog straha da bi snijeg mogao zatrpati preživjele. RAI je objavio da su preživjeli locirani u nekadašnjem tavanskom prostoru hotela.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Pozzuoli Život na vulkanu Tisuće potresa trese regiju u susjedstvu: ''Sve što možemo je vrlo pozorno pratiti što se događa''

Informaciju kako je danas pronađeno šestero ljudi, od kojih dvije djevojčice, tri žene i trojica muškaraca, objavila je La Repubblica. Jučer su, podsjetimo, spašena dvojica muškaraca koji u trenutku kad se lavina obrušila na hotel nisu bili u zgradi. 

Drugoga dana nakon što je hotel Rigopiano u Farindoli, Italija, pogodila lavina, nade da ima preživjelih bile su vrlo male. Da sve bude još gore, to je područje pogodila i snježna oluja, koja je na nekim mjestima ostavila nanose snijega visoke i do tri i pol metra, što znatno otežava spasiocima.

Mario Mazzocca iz Civilne zaštite kazao je kako su u hotelu službeno bila 22 gosta te sedam zaposlenih, ali nagađa se da bi ih moglo biti i više, do 35. Jedan od spasilaca kazao je za talijansku agenciju ANSA kako nikada nije vidio ništa slično. "Nisam mogao vjerovati... Bilo je šokantno, nikada nisam vidio ništa slično. Bojim se da je malo nade da ima preživjelih", kazao je on.

Cristian Labanti, Agostino Zini, Daniele Nasci i Alessandro Tedeschi prvi su stigli do mjesta nesreće, i to na skijama, jer ceste nisu bile prohodne. "Čim smo stigli, pokušali smo pronaći ima li preživjelih, ali našli smo se pred zidom snijega i ostataka hotela." Jučer su izvučena tri tijela stradalih. Što je s ostalima, još nije poznato.

Bruno Di Tommaso, direktor hotela, kazao je pak kako je u trenutku kad je hotel udarila lavina, ondje bilo 11-ero zaposlenih i 24 gosta. "Svi zaposlenici okupili su se u baru, a gosti su bili u predvorju, jer su se spremali otići", rekao je direktor. Među nestalima je i vlasnik hotela Roberto Del Rosso.

"Spašen sam jer sam otišao po nešto automobilom", rekao je liječnicima Giampaolo Parete, jedan od dvojice preživjelih koji su jučer spašeni, javlja ANSA. Njegova supruga i dvoje djece ostali su zarobljeni u hotelu. Quintino Marcello, voditelj restorana i prijatelj Paretea, kazao je kako su u vrijeme kad je hotel pogodila lavina gosti čekali u predvorju da odu, ali nisu mogli otići jer se ralica nije mogla probiti. "Rekli su da će ralica doći do 15 sati, ali su potom to pomaknuli do 19 sati", kazao je on za La Repubblicu.

Tijela žrtava prevezena su u mrtvačnicu bolnice u Pescari, na obali, gdje je tužiteljstvo otvorilo istragu zbog ubojstva iz nehata, prenosi Hina.

Po talijanskim medijima, prvo treba vidjeti zašto su brojni gosti, koji su se željeli vratiti kućama u srijedu nakon niza jakih potresa, čekali uzalud da ralica dođe očistiti cestu. (D.Blaško/Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene