Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Španjolska traži 47 milijuna eura odštete zbog terorističkih napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik španjolske države najavio je u utorak da će tražiti da sedam glavnih optuženika za napade od 11. ožujka 2004. u Madridu plati više od 47 milijuna eura odštete i kamata.

Taj iznos predstavlja iznos već isplaćene odštete ili one još treba isplatiti žrtvama i osobama oštećenima u islamističkim napadima u kojima je smrtno stradala 191 osoba, istaknuo je branitelj španjolske države u dokumentu objavljenom u utorak.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Sedam glavnih optuženika "morat će odgovarati za svako djelo za koje su optuženi - za nanesenu štetu, smrt, povredu ili ostale materijalne ili moralne štete", piše u dokumentu.

U napadima eksplozivom na madridsku podzemnu željeznicu ozlijeđeno je 1.824 osoba, prema službenim podacima tužiteljstva koje treba suditi dvadesetdevetorici optuženih počevši od veljače.

Državna željeznička tvrtka Renfe nalazi se među onima koje treba obeštetiti, u visini 6,26 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene