Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnik španjolske države najavio je u utorak da će tražiti da sedam glavnih optuženika za napade od 11. ožujka 2004. u Madridu plati više od 47 milijuna eura odštete i kamata.


Taj iznos predstavlja iznos već isplaćene odštete ili one još treba isplatiti žrtvama i osobama oštećenima u islamističkim napadima u kojima je smrtno stradala 191 osoba, istaknuo je branitelj španjolske države u dokumentu objavljenom u utorak.

Vezani članci Napad na djecu, ilustracija (Foto: AFP) 1 Napad na dječji vrtić: Muškarac nožem ubio dvoje djece i ozlijedio 16 osoba, među njima djeca i odgojiteljice Vuk u Gračacu Uznemirujući prizori u Gračacu: Netko je na znak objesio vuka, sve istražuje policija

Sedam glavnih optuženika "morat će odgovarati za svako djelo za koje su optuženi - za nanesenu štetu, smrt, povredu ili ostale materijalne ili moralne štete", piše u dokumentu.

U napadima eksplozivom na madridsku podzemnu željeznicu ozlijeđeno je 1.824 osoba, prema službenim podacima tužiteljstva koje treba suditi dvadesetdevetorici optuženih počevši od veljače.

Državna željeznička tvrtka Renfe nalazi se među onima koje treba obeštetiti, u visini 6,26 milijuna eura.