Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Eurozona spremna'

Španjolska će sutra tražiti pomoć EU?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako Španjolska zatraži pomoć za rekapitalizaciju svojih banaka, Eurozona je spremna, izjavio je glasnogovornik Europske komisije Amadeu Altafaj.

No, napomenuo je Altafaj, Španjolska još nije iznijela svoj zahtjev. Čelnici Europske unije izjavili su za Reuters da je vjerojatno da će Španjolska u subotu, tijekom telefonske konferencije 17 ministara financija iz Eurozone, zatražiti zajam Europskog fonda za financijsku stabilnost kako bi rekapitalizirala svoje banke.

Pročitajte i ovo Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze Ilustracija Dodatna sredstva Ozbiljno upozorenje Europske komisije: Postoji ogroman rizik od terorističkih napada u EU-u!

'Ukoliko Španjolska to zatraži, instrumenti su tu, spremni za upotrebu, u skladu s dogovorenim smjernicama iz 2011. Nema naznaka tog zahtjeva', rekao je Altafaj.

>> Španjolska na koljenima: Svi hrle u pučke kuhinje

>> Moody's snizio kreditne rejtinge 16 španjolskih banaka

U slučaju tog zahtjeva Španjolska će postati četvrtka članica Unije koja je to učinila od početka krize u Eurozoni, piše Financial Times. Informacija o zahtjevu objavljena je nakon što je agencija za kreditne rejtinge Fitch Ratings snizila rejting Španjolskoj za tri razine, s A na BBB.

Visoka stopa nezaposlenosti i manjak novca Španjolsku gura u sve veću financijsku krizu, zbog čega se sve veći broj ljudi obraća humanitarnim udrugama i javnim kuhinjama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene