Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Vatikana

Spaljivanje Kurana: Papa osudio nasilje i mržnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. osudio je u 'mržnju' i 'nasilje' trenutno prisutne 'posebno u Indiji, Pakistanu i Afganistanu', nakon prosvjeda pokrenutih nakon propalog plana američkog pastora da spali Kuran.

Molim se za žrtve i zahtijevam da poštivanje vjerske slobode i logika pomirenja i mira prevladaju nad mržnjom i nasiljem', kazao je Papa u apelu upućenom na kraju tjedne audijencije ispred 7000 vjernika, objavio je Vatikan.

Pročitajte i ovo Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično'' Roger Vangheluwe - 1 prekasno za optužnicu Zlostavljao nećake: Papa Franjo izbacio je belgijskog biskupa iz svećenstva zbog pedofilije

Papa je kazao kako 'sa zabrinutošću' prati što se trenutno događa 'u nekoliko regija južne Azije, posebice u Indiji, Pakistanu i Afganistanu'.

>> I papa Benedikt XVI se zalaže protiv kamenovanja Iranke Ashtiani

Pastor pentekostalne crkve s pedesetak vjernika na Floridi, koji je zaprijetio da će spaliti stotine primjeraka Kurana na dan obilježavanja napada od 11. rujna 2001., na kraju je odustao od plana u subotu nakon što je pokrenuo planetarnu diskusiju. Plan o spaljivanju Kurana izazvao je velike prosvjede u muslimanskim zemljama diljem svijeta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene