Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mreža informatora

Somalskim gusarima informacije stižu iz Londona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalski gusari svoje napade na brodove planiraju pomoću preciznih informacija koje im telefonom dojavljuje veza u Londonu, tvrdi se u obavještajnom izvješću koje je prenijela španjolska radio postaja.

Gusari su izgradili mrežu informatora u Londonu koji imaju pristup osjetljivim podacima brodarskih tvrtki o brodovima, trasama i teretu, kaže se u europskom vojno-obavještajnom izvješću za koje radio Cadena Ser kaže da ga je vidio. Gusari informacija dobivaju satelitskim telefonom i koriste sofisticiranu opremu kako bi locirali svoje ciljeve, rekla je Cadena Ser.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

>> VIDEO: Dramatična snimka napada pirata

Obavještajno izvješće također kaže kako izgleda da gusari izbjegavaju napade na brodove nekih država, uključujući Veliku Britaniju. Izvješće navodi nekoliko napada u kojima su gusari iznenadili posadu preciznim informacijama o svom plijenu, pa i nacionalnost članova posade. Cadena Ser nije navela pojedinosti o tome odakle izvješće dolazi rekavši samo da je izvješće 'europsko'.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene