Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos na moru

VIDEO: Dramatična snimka napada pirata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Približavanje pirata američkom teretnom bordu 'Maersk Alabama' i ispaljivanje granata na njega, snimio je jedan član posade, a objavio Reuters. U otmici nitko od posade nije ozlijeđen, ali prilikom oslobađanja kapetana ubijena su tri pirata.

Dramatični video pokazuje prošlomjesečnu otmicu američkog teretnog broda. Video je medijima ustupio senator Frank Lautenberg, predsjednik odbora za pomorski prijevoz. Na snimci se može vidjeti kako se pirati približavaju brodu i ispaljuju oružje na njega, a čuju se i naredbe koje jedan član posade daje ostalima na brodu koji je prevozio humanitarnu pomoć u Mombasu.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

>> Oteti američki kapetan oslobođen, ubijena tri gusara

>> 'Pirati će osloboditi američkog kapetana za 'malu' otkupninu'

>> Pirati plutaju u čamcu, okružili ih brodovi ratne mornarice SAD-a

Pirati su američki teretni brod napali u blizini somalske obale granatama i automatskim oružjem 14. travnja. Kapetana Richard Phillipsa četvorica somalskih gusara držali su zatočenog na čamcu za spašavanje. U oslobađanju kapetana sudjelovala je ratna mornarica SAD-a, a tri su pirata ubijena dok je četvrti zarobljen.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene