Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriva za preljub?!

Kamenovali je na smrt pred stotinama ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalski militanti iz skupine al Šabab na smrt su u južnom gradu Barawe kamenovali ženu koju je sud proglasio krivom za preljub.

Skupina bliska al Kaidi vodi vojnu pobunu za uvođenje vlastitog, strogog tumačenja islamskog šerijatkog prava. Prisiljeni napustiti brojna područja na istoku Somalije u ofenzivi vladinih i snaga Afričke unije, borci al Šababa svim silama nastoje pokazati svoj autoritet nad područjem pod njihovom kontrolom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teroristički napad NAPADNUTA BAZA AFRIČKE UNIJE 'Mrtvih vojnika i zapaljenih automobila ima posvuda' Slika nije dostupna Izrazio sućut Obama osudio džihadistički napad u Bamaku nazvavši ga barbarskim činom

Stotine ljudi okupile su se kako bi gledale ubojstvo Safije Ahmed Džimale. Pošto je 33-godišnja majka zakopana do ramena, maskirani članovi al Šababa i lokalni muškarci zasuli su je kamenjem.

Počinje suđenje: Kamenovali je nasmrt jer se udala bez njihovog pristanka

Neki u publici su povraćali, rekao je stanovnik Ahmed Abdulahi, a smaknuću je prisustvovao al Šababov guverner te regije. Tijelo je potom iskopano iz zemlje i odneseno radi pogreba, dodao je Abdulahi.

Muškarac koji se predstavio kao sudac rekao je kako je Džimale priznala da je imala tri muža. Dodao je kako oni nisu bili svjesni da su oženjeni istom ženom i da su svjedočili protiv Safije.

Ona je pred sudom priznala krivnju i pristala da je se kamenuje kako bi osigurala oprost od Boga, rekao je sudac. Islam u brojnim muslimanskim zemljama ženama dopušta samo jednog supruga, dok muškarci mogu imati do četiri žene. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene