Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Sjedinjenih Država Barack Obama osudio je i nazvao barbarskim činom napad džihadista na hotel u Bamaku u kojemu je poginulo najmanje 27 osoba, među kojima i jedna Amerikanka.


Prigodom službenog posjeta Maleziji, Obama je osudio napad na hotel Radisson Blu u glavnom gradu Malija, za koji je odgovornost preuzela skupina Al Murabitune bliska Al Kaidi.

Vezani članci Slika nije dostupna Napadi 11. rujna: Majka jednog samoubojice tvrdi da joj je sin živ u Guantanamu Slika nije dostupna PROŠLO JE 5 GODINA Nakon ubojstva Bin Ladena promijenila se jedna važna stvar

"Taj barbarski čin samo još više pojačava našu odlučnost da se suprotstavimo tom izazovu", rekao je američki predsjednik dodavši da je nasilni islamistički ekstremizam prijetnja svijetu.

'12 trupala bilo je u podrumu, a 15 na drugom katu hotela'

"U ime američkoga naroda, izražavam sućut ožalošćenom narodu Malija i obiteljima žrtava, među kojima je i američki državljanin", rekao je Obama.

Prema malijskim izvorima, u napadu je poginulo najmanje 27 talaca. Američki su dužnosnici priopćili da je među njima najmanje jedan državljanin SAD-a. Glasnogovornik State Departmenta John Kirby rekao je da je riječ o Aniti Ashok Datar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook