Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obavještajna agencija Somalije, koja istražuje eksploziju u putničkom zrakoplovu uspješno prizemljenom samo zbog prisebnog pilota, objavila je snimku na kojoj se vidi da je jedan od putnika preuzeo osobno računalo u kojem se u stvari nalazila bomba.


Nacionalna obavještajna i sigurnosna agencija (NISA) Somalije navela je da snimka nadzornih kamera otkriva da su dvojica muškaraca dala laptop osumnjičenom bombašu.

'Istraga i dalje traje, a oko 15 ljudi je dosad uhićeno. Rezultati preliminarne istrage pokazuju da je bomba bila u laptopu koji je u zrakoplov unio jedan od putnika', izjavio je agenciji AFP neimenovani dužnosnik.

Somalijske nadležne službe potvrdile su da je eksplozija bombe bila razlog prinudnog slijetanja aviona na čijem je trupu nastala rupa solidne veličine. Namjera napadača bila je rušenje zrakoplova, kazali su, a prenosi CNN.

Avion je uspješno prizemljio srpski pilot Vladimir Vodopivec (64) koji je za AP izjavio da je sigurnost na aerodromu u Mogadishu na jako nisko razini. Prilikom ovog incidenta poginuo je napadač kojeg je eskplozija izbacila iz zrakoplova dok je dvoje putnika ozlijeđeno.
 

Vezani članci Slika nije dostupna Muškarac koji je 'nestao' kroz pukotinu bio je bombaš samoubojica Slika nije dostupna MUŠKARAC U PLAMENU 'NESTAO' KROZ PUKOTINU Eksplozija raznijela trup zrakoplova, pilot iz Srbije uspješno sletio