Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MISTERIJ RIJEŠEN

Muškarac koji je 'nestao' kroz pukotinu bio je bombaš samoubojica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjeruje se da se muškarac nakon što je prošvercao eksploziv u invalidskim kolicima premjestio na drugo mjesto.

Muškarac koji je 'isisan' iz putničkog zrakoplova nakon eksplozije bombe bio je bombaš samoubojica koji je prošvercao uređaj na let u svojim invalidskim kolicima, tvrde istražitelji, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Talijanska policija Nakon napada u Rusiji I naši susjedi na oprezu: Još jedna europska zemlja podigla razinu opasnosti od terorizma Optuženi za napad na Moskvu Nakon ispitivanja FOTO/VIDEO Optuženi za napad na Moskvu dovedeni na sud: Jednom odsječeno uho, drugi bez oka

Bombaš samoubojica vezan za invalidska kolicma vjerojatno je odgovoran za eksploziju koja je napravila rupu na zrakoplovu Daallo Airlinesa koji je letio za Džibuti, no nekoliko minuta nakon polijetanja morao se vratiti u zračnu luku u Mogadishu.

Vjeruje se da je osumnjičeni teririst bio član islamističke skupine Al-Shabaab, a postoji i mogućnost da je lažirao invaliditet kako bi zaobišao sigurnosne provjere u zračnoj luci u Mogadishu.

Lokalni dužnosnici kažu da je muškarac koji je ispao iz aviona 55-godišnji Abdullahi Abdisalam Borleh iz Somalije, ali nisu potvrdili da je bombaš samoubojica.

Jedan zapadni diplomat, govoreći o istrazi za Wall Street Jorunal, rekao je da su istražitelji rekli da se osumnjičeni, nakon što je prošvercao bombu u kolicima, premjestio na drugo sjedalo.

Niti jedna skupina, uključujući Al Shabaab za koju se vjeruje da stoji iza napada, nije preuzela odgovornost.

Podsjetimo, Airbus A321 prisilno je sletio u Magadishu nakon eksplozije do koje je došlo u utorak. U zrakoplovu su pronađeni tragovi eksploziva TNT, tvrde dva izvora iz američke vlade. No, napominju da takvi testovi imaju visoku lažnu pozitivnu stopu i daljnji testovi su u tijeku.

Eksplozija je potresla zrakoplov samo pet minuta nakon polijetanja i stvorila rupu u trupu nakon čega je muškarac nestao kroz pukotinu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene