Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će gore 4 mjeseca

Sojuz uspješno pristao na ISS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svemirski brod Sojuz s tročlanom međunarodnom posadom je uspješno pristao na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS), priopćio je ruski centar za kontrolu svemirskih letova.

Sojuz TMA-05M s Amerikankom Sunitom Williams, Rusom Jurijem Malenčenkom i Japancem Akihikom Hoshideom, pristao je u 6.51 sat po srednjoeuropskom vremenu na ISS, gdje će troje astronauta boraviti četiri mjeseca, dodaje centar, a prenosi službena ruska agencija Itar-Tass.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oštećena kapsula Sojuz nakon jednomjesečnih problema krenuo prema ISS-u Slika nije dostupna Sigurno sletjeli Posada s ISS-a vratila se na Zemlju

>> U Sojuzu lansirani Rus, Amerikanka i Japanac

Sojuz je poletio u nedjelju s kozmodroma u Bajkonuru, u Kazahstanu. Posada će se pridružiti Rusima Genadiju Padalki i Sergeju Revinu te astronautu NASA-e Josephu Acabi koji su poletjeli iz Kazahstana 15. svibnja.

Rusija je sada jedina zemlja koja može prevesti astronaute na ISS otkako je u ljeto 2011. ugašen američki svemirski program.

Rusija je u nešto više od godinu dana ipak imala niz havarija u svemirskom sektoru koji su uzrokovali gubitak nekoliko satelita i drugih uređaja, napose teretnog svemirskog broda namijenjena opskrbi ISS-a. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene