Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerikanci ovise o Rusima

U Sojuzu lansirani Rus, Amerikanka i Japanac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svemirska letjelica Sojuz s tročlanom rusko-japansko-američkom posadom poletjela je u nedjelju ujutro iz Bajkonura u Kazahstanu u misiju na Međunarodnoj svemirskoj postaji koja će trajati četiri mjeseca.

Ruski veteran Jurij Malenčenko, astronautkinja NASA-e Sunita Williams i japanski astronaut Akihiko Hoshide trebali bi se u utorak pridružiti na ISS-u NASA-inom inženjeru Josephu Acabi i ruskim kozmonautima Genadiju Padalki i Sergeju Revinu.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

Otkako je prošle godine ukinut program američkoga space shuttlea, SAD u letovima na ISS ovisi o Rusiji, što svaku zemlju stoji 60 milijuna dolara po osobi.

>> Kina prvi puta u svemir šalje ženu

Moskva se nada da će uspjeh misija pridonijeti obnovi povjerenja u njezin svemirski program nakon niza neuspješnih lansiranja prošle godine, uključujući i neuspjeh u prikupljanju uzoraka s Marsova mjeseca Phobosa. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene