Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kompletiranje posade

Suradnja je neizbježna: Rusko-američka posada otišla u svemir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posada s dva ruska kozmonauta i jednim američkim astronautom krenula je u utorak s ruskom raketom Sojuz prema međunarodnoj svemirskoj postaji, ostavivši iza sebe političke razdore izazvane ruskom aneksijom Krima.

Ruska raketa Sojuz s kozmonautima Aleksandrom Skvorcovom i Olegom Artemjevim te NASA-inim astronautom Stevenom Swansonom uzletjela je u 21:17 sati po srednjoeuropskom vremenu s kozmodroma "Bajkonur" u Kazahstanu.

Pročitajte i ovo ISS (Foto: AFP) Ključni partneri Inače suparnici, ali... Postoji područje u kojem Rusi i Amerikanci surađuju već 20 godina Slika nije dostupna Doletjeli odnekud Misterij na Međunarodnoj svemirskoj postaji: Astronauti proučavaju organizme koji su možda izvanzemaljski

Putovanje do svemirske postaje i njezinog sto milijardi dolara vrijednog istraživačkog laboratorija trebalo je trajati šest sati, ali je nepoznati problem natjerao posadu da preskoči dva planirana manevra zbog čega je dolazak na postaju odgođen za četvrtak.

VIDEO Trebala je to biti uobičajena šetnja svemirom za talijanskog astronoma...

Posada, međutim nije u opasnosti jer Soyuz ima dovoljne zalihe, rekao je komentator misije Rob Navias za NASA-inu televiziju.

Dolaskom Skvorcova, Artemjeva i Swansona na međunarodnu postaju, koja se nalazi 418 kilometara iznad zemlje, posada će ponovno biti u punom šestočlanom sastavu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene