Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Smrtna kazna za teroristkinju u Jordanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jordanski vojni sud osudio je u četvrtak na smrtnu kaznu ženu, Sajidu al-Rishawi, koja je prošle godine pokušala izvesti samoubilački napad, dok su šestorica suoptuženih osuđena u odsutnosti, javljaju agencije.

Agencije navode da je u napadima na tri hotela u Amanu živote izgubilo 60 ljudi. 

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit Donald Trump Kakav obrat Velika pobjeda za Trumpa: Vrhovni sud oborio odluku

Sajida al-Rishawi proglašena je krivom za zavjeru u cilju izvršenja terorističkih akcija, za razaranje i nelegalno posjedovanje oružja i eksploziva. Tužitelji su tvrdili da se Rishawi htjela raznijeti u dosluhu sa svojim suprugom, koji je 9.studenog 2005. napao hotel Radisson. 

U isto vrijeme su napadnuti hoteli Hyatt i Days Inn. Nakon napada Rishawi je na televiziji, opisujući pokušaje da detonira pojas s eksplozivom, priznala napad, no na sudu nije priznala krivnju.

Njezin odvjetnik je rekao da mu je Rishawi kazala da je priznanje iznuđeno mučenjem, no to nije mogao dokazati. Prema njezinim riječima, za Alija Husseina al Shimerija se udala samo dan prije dolaska u Jordan, a za planove o napadu je doznala tek kada ju je prisilio da na sebe stavi smrtonosni pojas. Za te je napade odgovornost preuzeo tadašnji vođa al qa'ide u Iraku Abu Musab al-Zarqawi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene