Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštre mjere

Smrtna kazna za loše proizvođače hrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske vlasti su objavile kako će svi proizvođači koji se ne budu pridržavali propisa o sigurnosti hrane biti suočeni sa smrtnom kaznom.

 Uzrok ovakve oštre kazne je činjenica kako se u ovoj državi često koriste umjetni preparati kod proizvodnje hrane što zna dovesti do trovanja i smrtnih slučajeva.

Pročitajte i ovo S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni PR oglas OKUSI SVIJETA

Ovakva oštra kazna došla je nakon što su prošle godine farmer i prodavač koji su optuženi za kontaminaciju mlijeka melaminom osuđeni na smrt, prenosi Wall Street Journal's. Kao posljedica te kontaminacije preminulo je šestero djece, a slučaj je odjeknuo u cijeloj Kini, ali i svijetu.

>> Kontaminirano mlijeko u Kini: Gotovo 13.000 djece hospitalizirano

Unatoč tome da su kineske vlasti nakon tog slučaja pooštrile mjere vezane za sigurnost hrane i dalje se u Kini događa dosta problema. Pojavilo se nekoliko slučajeva gdje je dojenčad počela pokazivati znakove preuranjenog puberteta, a sumnja se na visoke razine hormona u mlijeku. S druge strane, nekoliko osoba je u Nanjingu završilo u bolnici nakon konzumacije rakova kontaminiranih industrijskim kemikalijama, dok se u Kaliforniji povlače sa tržišta slatkiši od đumbira, uvezeni iz Kine, zbog povišene količine olova u njima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene