Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineske vlasti su objavile kako će svi proizvođači koji se ne budu pridržavali propisa o sigurnosti hrane biti suočeni sa smrtnom kaznom.


 Uzrok ovakve oštre kazne je činjenica kako se u ovoj državi često koriste umjetni preparati kod proizvodnje hrane što zna dovesti do trovanja i smrtnih slučajeva.

Vezani članci Kuharske kalvarije - 10 Njihovo ''kuhanje'' je čista kalvarija, na društvenim mrežama pohvalili se remek-djelima Objavili slike obroka ''Ocijenite mi hranu'': Na Facebooku se pohvalili slikama obroka, ali očekivali su bolje ocjene

Ovakva oštra kazna došla je nakon što su prošle godine farmer i prodavač koji su optuženi za kontaminaciju mlijeka melaminom osuđeni na smrt, prenosi Wall Street Journal's. Kao posljedica te kontaminacije preminulo je šestero djece, a slučaj je odjeknuo u cijeloj Kini, ali i svijetu.

>> Kontaminirano mlijeko u Kini: Gotovo 13.000 djece hospitalizirano

Unatoč tome da su kineske vlasti nakon tog slučaja pooštrile mjere vezane za sigurnost hrane i dalje se u Kini događa dosta problema. Pojavilo se nekoliko slučajeva gdje je dojenčad počela pokazivati znakove preuranjenog puberteta, a sumnja se na visoke razine hormona u mlijeku. S druge strane, nekoliko osoba je u Nanjingu završilo u bolnici nakon konzumacije rakova kontaminiranih industrijskim kemikalijama, dok se u Kaliforniji povlače sa tržišta slatkiši od đumbira, uvezeni iz Kine, zbog povišene količine olova u njima.