Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje medija

Smrt Osame bin Ladena zasjenila kraljevsko vjenčanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britansko kraljevsko vjenčanje postalo je jednom od deset najatraktivnijih novinskih priča 21. stoljeća, ali je, što se medijskog pokrivanja tiče, ostalo u sjeni smrti Osame bin Ladena, doznaje se iz istraživanja Global Language Monitora.

Manje od tjedan dana nakon što je američki predsjednik Barack Obama objavio da su američki specijalci u Pakistanu ubili vođu Al Kaide, priča o bin Ladenu je skupila više od 84 milijuna navoda u svjetskom tisku i elektroničkim medijima, društvenim mrežama i internetu, čime je dospjela na treće mjesto najveće priče 21. stoljeća. Za razliku od bin Ladena, princ William i Kate Middleton su skupili 63 milijuna rečenica u svjetskom medijskom prostoru, plasiravši se na tek peto mjesto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mladi nasljednik 'Princ terora' pobjegao Amerikancima: Hamza nije ubijen! Slika nije dostupna Ugovara se termin CIA: Tko iz Senata pošalje zahtjev, može vidjeti mrtvog Osamu!

>> Bin Laden je planirao novi napad na SAD na obljetnicu 11. rujna

>> Bin Ladenova supruga: Pet godina nismo izašli iz te sobe

'Top 10' priče u svijetu 21. stoljeća dosada su: Uspon Kine (300 milijuna medijskih navoda), Izbor Baracka Obame za predsjednika, Smrt Osame bin Ladena, Wikileaks, Britansko kraljevsko vjenčanje, Smrt Michaela Jacksona, Napadi na SAD 11. rujna 2001., Japanski potres/tsunami/nuklearna nesreća, Proljetni ustanci u arapskim zemljama, Globalna gospodarska kriza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene