Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena

Slovenija: Olujno nevrijeme, manje poplave i tuča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom, a ponegdje i tučom, pogodilo je u srijedu u popodnevnim satima više krajeva, osobito na sjeveru i istoku Slovenije, te izazvalo poprilične štete na usjevima i objektima, javljaju mediji u Sloveniji.

U sjeverozapadnom dijelu zemlje poplavljeno je više stambenih objekata, a u sjevernim krajevima prema Austriji bilo je i više odrona zemlje. Jaka tuča veličine kokošjih jaja popodne je pogodila Velenje i okolicu, dok je uz Dravu na istoku zemlje voda poplavila nekoliko lokalnih cesta i industrijskih objekata.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Ljubljani - 2 Jako nevrijeme Oluja protutnjala većim dijelom Slovenije: Poplave diljem zemlje, pod vodom i dijelovi Ljubljane. Stručnjaci upozoravaju na novu opasnost Nevrijeme u Sloveniji - 2 Jako nevrijeme Reporter Dnevnika Nove TV iz Slovenije: "U Kopru je munja pogodila jednog čovjeka, reanimiran je na licu mjesta"

Meteorolozi najavljuju da će se vremenske prilike do četvrtka stabilizirati, ali je na snazi i dalje tzv. narančasti meteoalarm.

Državna agencija za okoliš i prostor upozorila je da se idućih sati mogu očekivati povećani vodostaji nekih rijeka, posebno Mure i Drave zbog jakih oborina u Austriji, te da je moguće razlijevanje manjih rijeka u poplavnim područjima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene