Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Taktika obrane?

Sloković: Iako djeluje smušeno, Mladić nije neubrojiv!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavljivanje ratnog zločinca Ratka Mladića pred Haškim sudom komentirala je ugledna odvjetnica Jadranka Sloković.

Odvjetnica ističe kako svjedočimo bitnom trenutku za međunarodno kazneno pravo i pravdu koja počinje dobivati oblike nakon drugog svjetskog rata i i suđenja zločincima u Nurnbergu. 'Ratko Mladić je optužen za dva genocida i sva druga djela za koja ga se tereti su vrlo teška i riječ je o najtežoj optužnici nakon Drugog svjetskog rata', kazala je Sloković nadovezujući se i na ponašanje Mladiće pred sucima.

Pročitajte i ovo Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala" Slika nije dostupna Verbalni okršaj Incident pred sudom: Majke Srebrenice napale Srbina koji je branio Mladića

'Moj dojam je da se radi o nekoordiniranoj i smušenoj osobi koja nema puno veze s osobom koja je davala čokoladice djeci i onda ubila 8 tisuća muslimana. No očito se radi o osobi koja se bori za svoje interese, on nije neubrojiv i sigurno je da će aktivno sudjelovati u cijelom postupku', tvrdi Sloković.

Zgraža se nad optužnicom ?!

Odvjetnica primjećuje po jeziku tijela i ponašanju da je Mladiću očito neugodno što se uopće našao u sudnici te da niti u jednom trenutku ne pomišlja da je kriv. U tome vidi sličnost s obranama Šešelja, Karadžića i Miloševića koji su također 'branili srpsku stvar'. Odvjetnice predviđa kako će sličnu taktiku preuzeti i Mladićeva obrana.

Mladić uopće ne želi govoriti o realnim činjenicama i sve su mu gnjusne laži i zapravo nema izgrađen odnos prema svemu što se dogodilo. On se jednostavno ne može zgražati na optužnicu koja mu je poznata od 1995. godine', tvrdi Sloković ističući kako cijela improvizacije obrane Mladića u sudnici djeluje vrlo loše.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene