Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slika belgijskog umjetnika zasmrdila muzej u Antwerpenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelo belgijskog konceptualnog umjetnika Jana Fabrea u muzeju suvremene umjetnosti MuHKA u Antwerpenu nije samo podražaj za vid, nego i za njuh.

Instalacija 'Dolazi proljeće' sastoji se od luka i krumpira koji vise u kondomima sa stropa. A povrće se, dakako, kvari. 'Kao i druga njegova djela, i u ovome je riječ o transformaciji i metamorfozi', kaže kustosica Kathleen Weyts o Fabreu koji je ranije ove godine imao samostalnu izložbu u pariškom Louvreu.

Pročitajte i ovo Aktivisti Palestinske akcije uništili su portret Lorda Balfoura, političara kojeg se povezuje s nastankom Izraela rasjekli i uništili VIDEO Palestinski aktivisti izveli akciju na poznatom europskom sveučilištu: Pogledajte snimku Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija

Weyts tvrdi da se na smrad žalio jedan zaposlenik muzeja, dok mediji prenose da su na nesnošljiv smrad upozorili brojni posjetitelji i zaposleni.

Truli krumpiri i glavice luka postali su i temom gradskih priča. 'Prosvjed protiv smrdljive Fabreove umjetnosti' naslov je u listu Het Nieuwsband, a 'Fabreovo smrdljivo djelo izaziva gnjev' jedan je od tekstova na internetskim stranicama televizijske postaje VRT.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene